Следва

Есен/Зима 2019-та: Кожата е новият деним

Какво ново: Шведи и британци заедно - H&M съвместно с Richard Allan

H&M си колаборира с емблематичната британска Модна къща Richard Allan за нова дамска колекция

All fashion преди 4 години

Колкото знаков, толкова и еклектичен, британският бранд Richard Allan е основан през 1962-ра и е известен надлъж и шир с иновативните си дизайни, смели десени, абстрактни принтове и задължително пъстра цветова гама. Съвместната дамска колекция с екипа на H&M ще включва емблематичните за Richard Allan принтове, но претворени от дизайнерите на H&M така, че да пасват на подхода и философията на шведската компания. Моделите ще бъдат налични в избрани магазини в целия свят, както и онлайн на hm.com на 22 август.

С огромно разнообразие от рокли, блузи, поли, ризи, панталони и аксесоари колаборацията на Richard Allan с H&M се превръща в една съвременна дамска колекция, която навява усещане за модата от 60-те години. Създадена от екипа на H&M, тя грабва окото със своите издължени силуети, както и с детайли като високи яки, широки маншети и меки плисета. Едновременно с това, цветовата гама и мотивите ни препращат към суинг периода от 60-те години в Лондон.


Кой отпразнува колаборацията на Giambattista Valli и H&M в Кан заедно с Кендал Дженър и Киара Ферани?


Десените в колекцията са заимствани от собствения архив на бранда и включват подобаващи принтове, сред които пулсиращия Piccadilly, раздвижения Paraph, Palme, базиран на визията на дърво, както и Sanaa, носещ названието на старинен град. Мотивът Muse е абстрактна репрезентация на деветте музи от гръцката митология, а Scott е интерпретация на плетените шотландски карирани платове, които са наследени от съвременните тартари. Всички тези детайли заедно създават една геометрична структура от красиви принтове.

"Страхотно е да знам, че принтовете на баща ми ще бъдат носени от изцяло нова аудитория – той щеше да бъде развълнуван, точно както съм аз. Много от неговите пъстри дизайни са сходни на оригиналите от 60-те до 80-те години на XX в. Преработката на H&M е наистина вдъхновяваща! Надявам се колекцията да отвори широко вратите си към нови поколения и нови места, демонстрирайки необикновения талант на бранда Richard Allan, чиито десени се превърнаха в синоним на пъстър шик", казва Кейт Алън, Креативен директор на Richard Allan London.

"Суинг периодът в Лондон през 1960-та е традиционна ера, изпълнена с чудесни принтове и темпераментен дух, който все още може да се почувства. Изключително развълнувани сме от възможността да си партнираме с един от изявените дизайнери на принтове от това време. Заемайки тези класически винтидж мотиви от шалове и приобщавайки ги в нов контекст, всеки компонент от колекцията Richard Allan x H&M се превръща в силно женско присъствие със софистициран привкус", казва Мария Остблом, главен дизайнер дамски облекла в H&M.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.