Следва

Есен/Зима 2019-та: Кожата е новият деним

Какво ново: Шведи и британци заедно - H&M съвместно с Richard Allan

H&M си колаборира с емблематичната британска Модна къща Richard Allan за нова дамска колекция

All fashion преди 4 години

Колкото знаков, толкова и еклектичен, британският бранд Richard Allan е основан през 1962-ра и е известен надлъж и шир с иновативните си дизайни, смели десени, абстрактни принтове и задължително пъстра цветова гама. Съвместната дамска колекция с екипа на H&M ще включва емблематичните за Richard Allan принтове, но претворени от дизайнерите на H&M така, че да пасват на подхода и философията на шведската компания. Моделите ще бъдат налични в избрани магазини в целия свят, както и онлайн на hm.com на 22 август.

С огромно разнообразие от рокли, блузи, поли, ризи, панталони и аксесоари колаборацията на Richard Allan с H&M се превръща в една съвременна дамска колекция, която навява усещане за модата от 60-те години. Създадена от екипа на H&M, тя грабва окото със своите издължени силуети, както и с детайли като високи яки, широки маншети и меки плисета. Едновременно с това, цветовата гама и мотивите ни препращат към суинг периода от 60-те години в Лондон.


Кой отпразнува колаборацията на Giambattista Valli и H&M в Кан заедно с Кендал Дженър и Киара Ферани?


Десените в колекцията са заимствани от собствения архив на бранда и включват подобаващи принтове, сред които пулсиращия Piccadilly, раздвижения Paraph, Palme, базиран на визията на дърво, както и Sanaa, носещ названието на старинен град. Мотивът Muse е абстрактна репрезентация на деветте музи от гръцката митология, а Scott е интерпретация на плетените шотландски карирани платове, които са наследени от съвременните тартари. Всички тези детайли заедно създават една геометрична структура от красиви принтове.

"Страхотно е да знам, че принтовете на баща ми ще бъдат носени от изцяло нова аудитория – той щеше да бъде развълнуван, точно както съм аз. Много от неговите пъстри дизайни са сходни на оригиналите от 60-те до 80-те години на XX в. Преработката на H&M е наистина вдъхновяваща! Надявам се колекцията да отвори широко вратите си към нови поколения и нови места, демонстрирайки необикновения талант на бранда Richard Allan, чиито десени се превърнаха в синоним на пъстър шик", казва Кейт Алън, Креативен директор на Richard Allan London.

"Суинг периодът в Лондон през 1960-та е традиционна ера, изпълнена с чудесни принтове и темпераментен дух, който все още може да се почувства. Изключително развълнувани сме от възможността да си партнираме с един от изявените дизайнери на принтове от това време. Заемайки тези класически винтидж мотиви от шалове и приобщавайки ги в нов контекст, всеки компонент от колекцията Richard Allan x H&M се превръща в силно женско присъствие със софистициран привкус", казва Мария Остблом, главен дизайнер дамски облекла в H&M.

More All fashion