Следва

Възприятие за упадък и нормите на Висшата мода на Галиано за Margiela

Есен/Зима 2019-та: Кожата е новият деним

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

Кожата като материал и по-специално гладката такава, а не с косъм, забележително увеличи популярността си през миналия есенно-зимен сезон, а сега за 2019-та се завръща с нови сили и още по-категорични позиции. Благодарение на все по-честата й употреба от страна на високия клас брандове и последвалите хай стрийт интерпретации, тя става достъпна опция по отношение на ценови клас, независимо дали говорим за истинска, или веган, която обаче добива все по-реален вид и текстура.

Освен в широката гама от дизайни, в която срещаме кожата на прага на есенно-зимния сезон, наблюдаваме множество експерименти от страна на дизайните, говорейки за самата й манипулация. Тя бива драпирана, набирана и като цяло изключително фино обработвана, за да добие финия вид и усещане на вълна или дори коприна. Говорейки за веган кожа, няма как да не споменем името на Nanushka (#14 в галерията горе), чиито дизайни биват едни от най-силно желаните специално в сектора на така наречения "достъпен лукс". Унгарският бранд не просто представя красиви дизайни, но и още такива с изключителна обработка, която трудно би се различила от реалната кожа.


Bottega Veneta Есен/Зима 2019

Дали изкуствена или истинска, кожата като дизайн маниер се използва широко и от почти всички изтъкнати имена за сезона - Bottega Veneta, Isabel Marant, Tom Fod (#1), Hermes (#9 и #10) и още много други, а силуетите могат да бъдат скроени близко до тялото, за да подчертават дамските извивки в безупречен костюм или 80-тарски гащеризон, както и да бъдат свободни и дори оувърсайзд, подобно на дългите палта и тренчове на Hermes и Khaite (#11).


Isabel Marant Есен/Зима 2019: Номадска рапсодия в новото от Isabel Marant

Текстурата, освен в най-често срещания мек финиш, може да наподобява още винил, който сам по себе си се определя като мини тренд, продължавайки славата от изминалите няколко сезона. За да укротят донякъде екстравагантността на визиите, в които кожата се носи в цялостен ансамбъл или иначе казано от глава до пети, дизайнерите предвидливо запазват тона на палитрата умерен. Предпочитат се неутралните бежови, черни и тъмносиви тонове, както и топлите кафяви ала Salvatore Ferragamo (#13). Присъствието на силен цвят не е отписано като опция, но към него следва да се подхожда умерено, Tod's (#15) и Proenza Schouler например дават прекрасни примери за това как може да се борави успешно с ярка палитра.


Proenza Schouler Есен/Зима 2019: Дръзката приглушена сексапилност на Proenza Schouler


Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия

Есен/Зима 2019-та: Падам си по цветове

Есен/Зима 2019-та: Рамо, на което да поплачеш

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.