Следва

911 Emergency

Възприятие за упадък и нормите на Висшата мода на Галиано за Margiela

Представена по време на кутюр седмицата в Париж, новата колекция на Джон Галиано за Maison Margiela обединява по дяволски добър начин две коренно различни дизайн направления, а именно прекаления излишък и мрачната, почти стерилна структура на дизайните.

Runway преди 4 години

Колкото и сложна да е самата идея, Галиано се справя, подобно на очакванията, майсторски добре: "Намеренията ми са импулсивни и анархични, искам да илюстрирам възприятието ми относно упадъка на социалната структура, разглеждайки го в детайли. Преди усещахме чувство на излишък, а сега сякаш западаме."

"Ах, нормите на Висшата мода! Основата, която построяваме, корсетът, структурите, страстта, обсесията, фетишът, наричан още Висша мода. Фетиш е всъщност хубава дума, всички ние изпитваме това желание днес. Желание, но без причина."


Street Style вдъхновения: Париж, Седмица на висшата мода, всички в ACNE


Галиано обяснява по-нататък, че в най-добрия случай кутюрът предоставя презадоволителни причини да се обсебим от даден дизайн и да го пожелаем силно. В същото време обаче той представя колекцията си по доста по-различен маниер от познатите кутюр прийоми - наблюдаваме размиване на границите между мъжката и дамската естетика, всеки един от представените дизайни може да се носи както от жени, така и от мъже, при условие за достатъчна смелост, разбира се Трансформацията на всичко дотук добре познато се чете в уникален подход, при който панталоните например стават предмет на постоянен експеримент - наблюдаваме кройки от всякакво естество и процеси на моделиране, при които те биват скъсявани, сгъвани, разгъвани, разширявани, смалявани и обръщани наобратно. Разместването на отделните елементи специално е подход, който познаваме и от други по-стари колекции на дизайнера - там функцията на бюстие се изпълнява от панталони, роклята се носи като пелерина, а полата е облечена отдолу нагоре, точно както и тук за сезон Есен/Зима 2019-та.


Всички носят: The Pillow Bag


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.