Следва

Parisienne

Street style вдъхновения: When in Helsinki

...tie-dye, шумни лога, абстрактни принтове или противопоставящия им се тих минимализъм, разчетен в добри кройки, луксозни материи и отсъствие на каквито и да е принтове, всичко това, подкрепено от много, много добри аксесоари...

Street Style преди 4 години

Между седмицата на Висшата мода в Париж, прет-а-портето в Копенхаген и подготовката за септември като цяло, когато даваме официалния старт на модния маратон с четирите основни фешън столици, един от модните форуми остана сякаш незабелязан, или поне не получи заслуженото си медийно внимание. Говорим именно за седмицата на модата в Хелзинки, която се проведе съвсем наскоро.

Финландската столица за поредна година стана домакин на десетки еклектични дефилета и презентации на местни и интернационални брандове, а обединяващата идея този път е стремежът към устойчива мода. На фокус е за прозрачността в процеса на изработка, невредните химикали, използвани за боядисването на текстила, както и забраната за използване на кожа, което е първа по рода си стъпка в подобен голям моден форум.

Извън котешката пътечка обаче случващото се е не по-малко интересно - гостите разхождат добре познатите ни трендове като tie-dye, шумни лога, абстрактни принтове или противопоставящия им се тих минимализъм, разчетен в добрите кройки, луксозните материи и отсъствието на каквито и да е принтове, като всичко това, разбира се, е подкрепено от чудесни аксесоари.

More Street Style