Следва

In Memoriam: Жорж Ганчев - такъв, какъвто беше

CAGED: Колко страшен е страхът?

Дългоочакваният първи спектакъл на Gaya Dance Company, CAGED, с премиера на 7 септември в Пловдив

Events преди 4 години



Всеки, който се интересува от съвременно танцово и театрално изкуство, най-вероятно вече знае, че в началото на септември в Пловдив за първи път ще бъде поставен спектакъла CAGED - дебютната продукция на GAYA DANCE COMPANY.

Трепетно надникваме по време на една от репетициите и макар без осветление и с незавършени декори, ви въвеждаме в творческия процес на дългоочакваната продукцията с великолепните фотографии на Стефан Н. Щерев.



Oсновател на пловдивската GAYA DANCE COMPANY e корейският хореограф Пансън Ким, а в дебютния спектакъл на компанията му ще видим танцьорите от Корея Йонгджун Шин и Джийон Янг, както и зашеметяващото изпълнение на награждавания корейски танцьор Бонг Су Ким.

Кoмпозицията и музикалното изпълнение са дело на Емилиян Гацов - Елби и джаз вокалиста Павел Терзийски. Страховете ще оживеят на сцената под формата на майсторски изработени маски от Мариета Големехова и кукли, които оживяват в ръцете на Полина Христова и Стефан Димитров. Сценографията е осъществена от Никола Тороманов, а в края на август от Франция в Пловдив пристига и Каролин Вандам, която ще реализира идеята си за светлинния дизайн на спектакъла, по която работи вече повече от месец.

В прегръдката на страха

Страхът е неотменна част от нашето съществуване. Той сякаш винаги е настоящ. Непрестанно се опитваме да го прескочим, смекчим, укторим или отречем. В търсене на противодействащите му сили често попадаме в неговата коварна прегръдка - клетка, изтъкана от собствените ни несигурности.

CAGED няма да търси или предлага начини за преодоляване на страха, властващ на умовете ни. Напротив. Спектакълът ще извади наяве многобройните му лица и измерения. Без страх.

Не пропускайте световната премиера на CAGED от GAYA DANCE COMPANY. Първата международна копродукция в областта на съвременния танц, създадена изцяло в Пловдив. Датата е 7 септември, началният час - 19:30. Мястото - голямата зала на Дом на културата “Борис Христов”.

Билетите са в продажба в мрежата на EpayGo.

За допълнителна информация следете събитието във Фейсбук тук.

Проектът е продукция на Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и се случва в партньорство с Община Пловдив, Министерството на културата на Република България, Media Networks и Европейски Пътища. За повече информация следете Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и GAYA Dance Company във Facebook.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?