Следва

Ти си #ТъмнаРоза, ти си крем, но шопингът е щастието за мен!

Есен/Зима 2019-та: Ти си #TъмнаРоза, ти си крем, ти си щастие за мен!

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

Флоралните рокли са неминуема част от гардеробите ни независимо от сезона, затова и присъствието им сред големите тенденции е винаги добре подплатено с примери в лицата на най-големите дизайнерски къщи. За Есен/Зима 2019-та обаче флоралните мотиви се категоризират с особено мрачна естетика, която под формата на лайтмотив умело проправя своя път сред всяко едно от показаните дефилета.

Ярък пример за тъмната романтика, обхванала почти цялото дизайн съсловие за предстоящата есен, идва в лицето на Valentinо. Пиерпаоло Пичоли, който е сам по себе си дългогодишен и страстен поклонник на поезията, поръчва създаването на антология с поезия озаглавена Valentino On Love, включваща поеми на модерни в момента автори като Greta Bellamacina, Mustafa The Poet и Yrsa Daley-Ward. Откъси от сборника биват поставени по столовете на гостите преди старта на ревюто миналия септември, но също така биват още избродирани по вътрешните страни на дрехите от колекцията - палтата, подгъвите на роклите, вътре по самите чанти, за да бъдат видими единствено за този, който ги носи.


Valentino Есен/Зима 2019-та: Ода за любовта от Valentino

Романтичната манифестация на Пичоли за Valentino е всъщност само част от случващото се, а розата като буквален символ на тълкованието, се позиционира с огромно предимство преди всяко друго цвете в илюстрирането на това чувство. Тя бива принтирана в големи размери до класически статуи при Valentino, докато при Richard Quinn (на кадър #14 в галерията горе) съвсем реално се чете от глава до пети във визията. Която и дизайнерска колекция да посочим като пример, там розата е поставена на пиедестал, а размерът на принтовете е значително голям, особено сравнявайки го с микро интерпретациите на пролетно-летния сезон. Розите, които можем да носим още с настъпването на септември се отличават с осезаемо мрачна палитра, преувеличени обеми и женствени миди дължини, подкрепени от помощни материали като пера, тежък жакард или красиви драперии, точно както Dries Van Noten, Michael Kors, Preen (#13) и Erdem (#3) добре илюстрират.


Michael Kors Есен/Зима 2019-та: Бродуей, Studio 54 и РOP културата през призмата на Michael Kors


Dries Van Noten Есен/Зима 2019-та: Edgy florals в новата Fall 2019 на Dries Van Noten


Есен/Зима 2019-та: Кожата е новият деним

Есен/Зима 2019-та: Рамо, на което да поплачеш

Есен/Зима 2019-та: "Падам си по цветове"

Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.