Следва

"Г-н Мондриан, бихте ли ми заели една права линия?"

In Memoriam: Жорж Ганчев - такъв, какъвто беше

България се раздели с една от най-култовите си личности - политикът и общественик Жорж Ганчев. Броени дни преди 80-тата си годишнина (роден на 29-ти август 1939г. в Пловдив), Георги "Жорж" Ганчев си отиде - тъжната вест идва от режисьора Живко Ботев.

Ганчев, известен още като български и британски фехтовач - състезател и треньор, британски и американски театрален- и кинодеец, американски и български писател, социален деец, политик, кандидат за президент и какво ли още не, с присъщото му бохемско отношение и неподправено чувство за хумор, заслужава да бъде изпратен подобаващо - с доза самоирония и усмивка към всичко това, което е БИЛО, но повече никога няма да БЪДЕ.

Редакцията изказва своите искрени съболезнования на семействтото и близките.

Седем години назад в Архива ни откриваме певеца-политик така:

(дата на публикуване: 18.12.2012)

People of art преди 4 години

Певецът-политик Жорж Ганчев разбуни духовете в последно време с участието си в нова реклама на голяма телекомуникационна компания. Той влиза в ролята на Дядо Коледа, дегизиран с бяла перука, а около него за настроение танцуват няколко джуджета.

Видеото започва с характерната му реплика "Събуди се, българино", а малко след това той препоръчва нов модел телефон за коледен подарък. Преди да завърши със звучното "йеее", Жорж се изявява за кратко с китарата, която винаги е неотлъчно до него, като изпява няколко рефрена от мексиканския хит от края на 60-те години La Bamba.

Нищо особено на пръв поглед, но клипчето бързо стана хит във всички социални мрежи и предизвика множество коментари.

И ако повечето вдигат одобрително палци за самоироничното видео, който човек като Ганчев се е навил да заснеме в името на идеята и заради добрия, положителен и много коледен тон, то други съвсем не се щадят откъм критика.

Самият Жорж споделя пред камерите на TV7 своята позиция: "Клипът, в който участвах, е страхотен и аз съм горд с моята роля в него. Това е самоиронично видео, направено от един млад и много способен българин, а именно синът на Теди Москов. Въпросът колко пари съм взел е дребнотемие и не ми се занимава с него".

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра