Следва

Ако ще да хвърчи перушина, ние ще пазаруваме!

Есен/Зима 2019-та: Сезон, британски като туида

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

Лаконичното, но същевременно самодостатъчно име на следващата от списъка тенденция "Сезон, британски като туида", побира в себе си туид, пепит, райе и всички познати интерпретации на карето - Prince of Wales, Gingham, Argyle, Windowpane и още много други. Студената и доста обрана естетика на типично мъжките платове се пренася в изцяло монохромните костюми и палта, за да поставят основите на един от главните трендове за Есен/Зима 2019-та. Освен в гореспоменатите мотиви, можем да наблюдаваме строго издържаните дизайни и в лишена от принт и мотиви селекция, но запазили общия тон в студената тъмносива палитра - Lemaire (#8 в галерията горе), Maison Margiela (#9), Rejina Pyo (#15).


ТенденцииТЕ Есен/Зима 2019-та: Какво ни очаква


Savile Row е другото неофициално име на тенденцията, дадено именно заради небезизвестната улица в Лондон - епитом за изкусен мъжки тейлъринг. Ние обаче се съсредоточаваме около дамския тейлъринг, който поне според примерите на Dolce&Gabbana, Proenza Schouler и Alexander McQueen, не отстъпва по майсторска изработка и вид на мъжките кройки.


Есен/Зима 2019-та: По-различното Dolcе&Gabbana

Макар и тенденцията сама по себе си да не е от най-женствените, неоспорим факт е, че естетиката й се слави с много добър отзвук за предстоящия есенно-зимен сезон още отсега. Отличителните знаци, освен пожелателния пепит или каре мотив, са изразителните рамене, обраната и издължена без излишни детайли кройка, както и пристегнатият колан в талията, който съвсем не е задължителен, но пък играе ролята на добър акцент.


Есен/Зима 2019: Дръзката приглушена сексапилност на Proenza Schouler

Елементите биват носени най-добре в пълен ансамбъл, разбирайте костюм и върху него адекватно по цвят и принт палто, но освен по този начин, разбира се, те могат да се съчетават с други по вид дизайни в сходна или пък напълно контрастна палитра.


Есен/Зима 2019: Конструктивност в деконструктивизма от Alexander McQueen


Есен/Зима 2019-та: Ти си #TъмнаРоза, ти си крем, ти си щастие за мен!

Есен/Зима 2019-та: Кожата е новият деним

Есен/Зима 2019-та: Рамо, на което да поплачеш

Есен/Зима 2019-та: "Падам си по цветове"

Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия


 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.