Следва

Продължение на "Под игото" с ново издание след 25 години

Миналото: Магнетичната красота и трагичната история на Шарън Тейт

Историята на Шарън в архивни кадри

People of art преди 4 години


1965, Лондон

Шарън Тейт е актриса, чиято трагична житейска история - истинската обаче, не тази, сътворена от Тарантино и изиграна от Марго Роби, в която я оставя да "живее живота си - нещо, от което Семейство Менсън я лишава" - никога не е спирала да вълнува света.


студиен портрет, 1965

Звездата на Шарън Мери Тейт изгрява през 60-те и бързо се превръща в значима светска персона. Актрисата си проправя път към началото на бляскава си холивудска кариера с ролята на Сара Шагал в пародийната комедия "Безстрашните убийци на вампири" (The Fearless Vampire Killers, 1967) - сцената я обича; обича крехката й физика, пленителния поглед и съвършения стил - правена е за звезда.


1968

Допълнителен тласък на славата й е женитбата с режисьора Роман Полански - сега публично опозорен. Двамата доминират звездната сцена - стават най-желаните гости на всяко парти и любима двойка на папараците.


сватбата на Роман и Шарън,1968

През 69-та, на 9-ти август, Шарън и четирима приятели на нея и Роман са жестоко убити от членове на Семейство Менсън - именно историята, която разтърсва Холивуд, а и цяла Америка, из основи.


Роман и Шарън на снимачната площадка на Rosemary's Baby, август 1967

Казват, че никоя красота не може да просъществува дълго - тази на Шарън със сигурност не е. Актрисата си отива на 26, в осмия месец от бременността си, крайно жестоко.

 
май, 1969

Красотата й остава обаче, остават й непотвърдените разкази за страшно разгуления живот, който тя и кликата й са водели, но не тези истории представляват интерес днес - разглеждаме архивни кадри, улавящи кукленската красота, фините черти, перфектната коса, тънкото носле, изразителните вежди, изписаните скули, неподправения стил...


1965


1967


24-ти януари 1969


3-ти юни 1966, премиерата на Cul-de-Sac в Лондон


Лондон, 1969-та, премиерата на Rosemary's Baby


Миналото: Алфред Хичкок - човекът, който можеше твърде много

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра