Следва

Ако искаш на бъдеш Disney принцеса, пазарувай като такава!

Fashion Starter: Стефани Брук & изкуството да се обличаш като петгодишно

Стефани Брук е едно от онези Instagram модни момичета, които бързо правят впечатление.

All fashion преди 4 години

Профилът й е изключително добре подреден, а стилът й разпознаваем и труден за объркване, което правдоподобно оправдава големия й брой последователи.

Още щом попаднахме на профила й в Instagram, признаваме, веднага се превърнахме в почитатели. Интересният й и безспорно нестандартен маниер на обличане, състоящ се предимно от дълги цветни рокли с принтове или къдри, кецове и шантави аксесоари, сред които и големите диоптрични рамки, не остава незабелязан. Стефани не сваля очилата, но често ги редува с розови или брокатени такива, без да сменя формата обаче. Родом от Холандия, дългокосата блондинка и до днес живее там, а допреди година бе част от екипа на холандския Glamour като редактор Fashion Features. Сега 30-годишната холандка работи основно като инфлуенсър и freelance моден и бюти журналист, което, съдейки поне от безупречния й фийд и непрестанните пътувания до седмиците на модата в Копенхаген, Лондон и Париж, й се получава добре.


Street style вдъхновения: Копенхагенки


От стилистична гледна точка, Стефани е виден фен на датските брандове, с изявено пристрастие към Ganni, разбира се, а на пръв поглед странните аксесоари, са добре обмислени комплименти към визията й - лъскави чантички с мъниста, еклектични чорапогащници с принт на Marine Serre, съчетани задължително с отворени чехли на токче, винтидж лога като Gucci, Fendi и Chanel, присъстващи под различни форми във визията й.

Самата тя отговаря в интервю на въпроса как се облича следното: "Стилът ми е едновременно женствен и мъжествен. Обичам да нося мъжки ризи с по-вталени силуети, или пък рокли с кецове. Обличам се цветно и някак странно, особено, ако се вгледаш в очилата ми. Една позната наскоро ми каза, че се обличам като 5-годишно момиченце, а сега като се замисля, май е права."


Fashion Starter: Карълайн, внучката на Даяна Врийланд, за секса, виното, пастата и тревата


Тя разказва още, че именно Instagram оказва благотворно влияние върху стила й, защото документирането на аутфитите й всеки ден я предизвиква да бъде по-креативна, да надскача себе си, да пробва нови неща и комбинации, а в резултат стайлинг уменията й завидно се подобряват: "Освен всичко това, аз и черпя вдъхновение от другите в социалните мрежи. Сесиите в списанията често са прекалено нереалистични и недостъпни. В Instagram пък виждам момичета със страхотни аутфити, които те наистина носят в реалния живот, за всякакъв тип време и са съставени от елементи, които мога да си позволя."

Освен със стил, достоен за подражание, младата холандка може да се похвали с добри ценности, които усилено промотира - тя е веган, не носи кожа с косъм и подкрепя развитието на устойчива мода, разбирайки добре, че това понятието не е просто пореден тренд, който компаниите използват, за да изглеждат "по-зелени", а умно решение за една толкова проблематична индустрия като модната.


Всички носят: Бързоходките на Arizona Love


Измежду дългите до земята рокли, смелите принтове, големите палта от изкуствен косъм и неподражаемия маниер на съчетаване помежду им, Стефани продължава да ни изумява с въображението и всъщност лекотата, с които сътворява всяка една визия, ден след ден. Без да се страхува от присъствието на цвят, подсказваме, розовото там е на почит, тя наслоява разнородни по естетика елементи, докато не получи неповторим краен резултат от равни части винтидж настроение и по скандинавски добър минимализъм, които в комбинация не могат да оставят никого равнодушен

More All fashion