Следва

Есен/Зима 2019-та: Знаеш ли какво е то, нови дрехи и ПАЛТО

Романтичната структура от органза и жакард на Cecilie Bahnsen

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Изминалата Седмица на модата в Копенхаген стана домакин на десетки много добри дизайнерски дефилета, едно от които е на небезизвестната Cecilie Bahnsen, чиято романтична и някак невинна естетика печели редица почитатели, включително и ритейл гиганта Net-a-porter, които  в началото на месеца направиха колаборация с Bahnsen и Sophie Bille Brahe, изразяваща се в обща капсулна колекция от рокли, бижута и аксесоари.

За сезон Пролет/Лято 2019-та обаче дизайнерката започва постепенно да се отдалечава от естетиката, с която стартира модната си кариера. От 2015-та насам Bahnsen е синоним на романтични и обемни по деликатен начин рокли, които остават запомнени и трудно сравними с други дизайни. Новата колекция обаче търпи видима градация - наблюдаваме появата на декорирани с пера от щраус мини рокли в розово, черно и бяло, при които текстурата е особено интересна. Перата не са богато поставени, а измежду тях се вижда нестандартният маниер на третиране на плата, наподобяващ плетка. Манипулацията на платовете до получаване на желаните резултати е лайтмотив в колекцията, който дизайнерката успешно разработва - платовете биват набрани, нагънати и дори преобразувани в тотално нов прочит по отношение на усещане.

Друг обрат, който отбелязваме с интерес, е разработването на все повече и повече вталени силуети, които в сравнение с всичките й предишни колекции, са абсолютна новост. Така се ражда прочит на костюма в различни материи - доближаващи се до класиката по вид и изработени от жакард, или по-нестандартни и изразяващи се във воали от органза, поставени по дължината на блейзърите и стигащи чак до средата на прасеца. По този начин датчанката прекрасно илюстрира умение да надскочи себе си, сливайки в едно мечтателната чувственост с необходимата за почти всяко едно ежедневие структура, но едновременно с това запазва добре работещия за нея похват, извоювал й позициите, които държи днес.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.