Следва

#TheLatest: Еманюел Макрон ще спасява модния свят

Start Shopping NOW: Етика + Естетика = Устойчива мода

През последните няколко години понятието устойчива мода започна да се използва все по-често сред имената в индустрията и, ако в началото това се разглеждаше по-скоро като тренд, маркетинг стратегия или просто високо поставена цел, то с днешна дата е необходимост.

 

Shopping преди 4 години

Даваме за пример "Модния пакт" на френския президент Макрон съвместно с конгломерата Kering, който успя да привлече едни от най-големите модни къщи към своята стратегия да работят за устойчивостта на индустрията, наблягайки на мащабни технологични промени за реален отзвук. Prada, McQueen, Stella McCartney, Gucci, Versace и са вече са част коалицията, а за много други тепърва предстои да се включат.



Затова днес се съсредоточаваме и ние върху темата, която заслужава повече гласност, отколкото всяка друга, тясно свързана с модата в момента. Традиционният ни седмичен шопинг се подчинява на идеята за устойчива и етична мода, на която толкова млади, а и не само, брандове се уповават. В списъка ни с точно 20 дизайна попадат имена от луксозния сектор, които познаваме изключително добре, както и други хай стрийт и като цяло по-достъпни марки, съсредоточени или около устойчиво добити материали, или отговорното и етично производство.

Познаването на материята изисква малко повече от това просто да пазаруваме от етични и/или устойчиви брандове. Грижата за дрехите, които вече притежаваме или за тези, които предстои да купим, е от съществено значение за правилната употреба на гореспоменатия израз. Ако запазим вида на дизайните безупречен за възможно най-дълго време, ще можем да им се радваме във времето, а в резултат ще допринесем в някаква степен за намаляването на свръх консуматорството, което е стъпка в правилната посока. Perwoll в новата лимитирана серия Renew Advanced Effect  и специална Fibrex-Tech технология се грижи именно за всичко казано дотук - формулата подсилва влакната и увеличава яркостта на цветовете, за да изглеждат дрехите ни в най-добрия си вид, независимо откога ги притежаваме.

Няма нужда винаги да е ново! #RethinkFashion

More Shopping