#TheLatest: Еманюел Макрон ще спасява модния свят

#TheLatest: Еманюел Макрон ще спасява модния свят

Сред многото поставени теми на разговор по време на тазгодишната среща на Г-7 във френския град Биариц, една специфична такава силно вълнува случващото се в модния свят и по-конкретно влиянието на индустрията върху околната среда. "Модният пакт", както бива наречен, е представеното от френския президент Еманюел Макрон споразумение, което той развива съвместно с конгломерата Kering. Самият Главен изпълнителен директор на Kering Франсоа-Енри Пино разкри три месеца по-рано в Копенхаген по време на събитието Fashion summit, че Макрон го е избрал, за да основат заедно тази коалиция от брандове, с които да работят за по-голяма устойчивост на модата в световен мащаб.


Срещата на върха на Г-7


Мелания Тръмп, безупречна на срещата на Г-7 във Франция, Доналд - не чак толковаЕманюел Макрон

По данни на Макрон, 32 компании или около 150 бранда вече участват в единствената по рода си инициатива, чиято надежда е да обедини най-големите имена в модата, много от които са конкуренти помежду си, в една голяма цел. А цитат на Пино от Копенхаген гласи следното: "Въпреки усилията, които всички ние еднолично полагаме да намалим вредното влияние, резултатите са крайно недостатъчни. Трябва заедно да определим необходимите цели. Първата стъпка е да се спрем на три или четири теми - основен приоритет за индустрията и да се отдадем на работа в тази посока, за да намерим правилните решения. Уверен съм, че ще стигнем до ниво, което никой от нас поотделно не може да достигне."


Франсоа-Енри Пино

С тези си думи Макрон акцентира върху необходимостта от колаборации - конкуренцията трябва да остане на заден план и да се споделят ресурси вместо да се губи концентрация около ексклузивитет и пазене на информация в тайна. Stella McCartney, разбира се, не просто участва в така наречения пакт, но и е виден представител на устойчивата мода от години насам. След нея се включват и имена като Gucci, Chanel, Coach, Kate Spade, Nike, Alexander McQueen, Prada, Hermes, Ermenegildo Zegna, Burberry, GAP, Zara, Nordstrom и Capri Holdings, собственост на Michael Kors, които притежават още Jimmy Choo и Versace.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.