Следва

Инвестираме в материи

Моден ексхибиционизъм: Бижутата, с които не се разделяме ни денем, ни нощем

"Бижутата притежават силата да бъдат единственото малко нещо, отличаващо те от останалите."

All fashion преди 4 години


Елизабет Тейлър

Заприказваме ли се за бижута, кого другиго да слушаме, ако не Лиз Тейлър - жената е притежавала повече диамантените накити, отколкото дори мъже. Ричард Бъртън, за когото Елизабет се омъжва два пъти в рамките на едно десетилетие, знае да изминава пътя към сърцето на Тейлър със затворени очи - диамантено колие, защото навън денят е чудесен, изумруден пръстен по повод четвъртъка, сапфирени обеци - просто защото я обича безмерно. Актьорът признава, че предпочитал да е разорен, отколкото да я загуби, затова правел всичко възможно да задържи "най-красивата жена в Холивуд", опиянявайки съзнанието й с блясък от скъпоценни камъни. Само можем да се надяваме някога да овладеем изкуството на подобно пристрастяване (това, което Тейлър генерира у Бъртън, другото - към скъпоценностите - вече сме го усвоили, лесно е). Но не, тази дисциплина не се преподава в курсовете по любовна магия на Наталия Кобилкина, тъй че планът се отлага. Засега.


Лиз и Ричард


Моден ексхибиционизъм: Какво-що много намалено купихме


С далеч по-скромен бижутериен снаряд от този на Лиз, но пък съвсем нелош според нас си, може да се пери и Редакцията. Обсъждаме разпалено бижутата, които не сваляме ни денем, ни нощем - коя повече, коя по-малко - всяка показва с какво се кичи регулярно. А междувременно, ако някой Ричард Бъртън реши да обръща състоянието си в диаманти, е свободен да се яви на любовна ставка.

Преносим бохо-шик, консервиран в четири на брой bangle гривнички. Събирани са от различни сетове, което си е трудна задача, ако искаш да постигнеш резултата на "еднородна" смес. Със собственичката си са неразделни от седем години - много, а?


Перлено-диамантена история с натрупване. Около вратлето имаме семейна реликва, емблематичната за японските девойки сладководна перла и коледен подарък, за какъвто всяко момиче си мечтае.

По пръстите на ръцете, колкото и фини, и тънки, все се намира място за още един пръстен - и пак редуваме. Времето сверяваме по класически спортно-елегантен модел часовник в стоманена изработка.


Тук започваме от ръцете: също часовник, който обаче не се сверява с часовата зона, а със спомен - затова и през по-голямата част от времето не показва актуалния ден и час, но това са подробности от кухнята. Дясната китка обгръща розова кожена гривничка със златист pendant и закопчаване.

Перленото колие, отлежавало четири години на дъното на венити кейса, за да започне да бъде носено, но слава Богу, незагубило блясъка си, е затворено в сребърната "клопка" на по-късо lucky-charm такова и доста по-дълга сребриста връв, на която виси пръстен с мини piglet отгоре му (дело на Нева Балникова).


Затваряме сребърния цикъл с дълъг синджир (FREYWILLE) и по-къс, отново от Нева.

Тук акцентът е върху ръцете - три пръстена, които са достатъчно впечатляващи и сами по себе си, а заедно се превръщат в наистина отличителни. Класическият часовник не губи позициите си и присъства и на тази дамска китка.

Бижутата разказват истории, а ние ще сме повече от щастливи да чуем и вашите - чувствайте се поканени!


Изобилието от накити по шиите и ръцете си заснемаме с "перлата в короната" на мобилната фотография - Huawei P30 Pro.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.