Следва

Животът: Джоан Колинс, 86!, стана рекламно лице на козметика

Опознай врага, за да го победиш: Пигментните петна

Тъмните, старческите петна и тези, причинени от слънцето, са все видове пигментация. Имате ги, искате да се справите, но си нямате и понятие от същността им? Дайте ни пет минути:

Face преди 4 години

Събираме всичко, що ни е известно по темата, и съставяме гид, с който да се водим взаимно по пътя към съвършената кожа - БЕЗ ПЕТНА.



Що е то пигментация?
Пигментацията или хиперпигментацията в същността си изразява процеса на свръхпроизводство на меланин (група пигментни вещества, съдържащи се в клетките ни и отговорни за цвета на косата, кожата) в специфични зони, причиняващ появата на кръгове, по-тъмни от самия тен на кожата.

Кои са причинителите?
Според специалистите пигментацията се появява като следствие от хормонален дисбаланс, увреждане от слънцето и като остатъчен резултат от възпаления като акнето. Някои типове кожа са по-уязвими на пигментация от други, заради нивата на съдържащото се количество меланин в самия организъм. Оттам следва да заключим, че и опциите за третирането й варират от тип до тип кожа и от тип до тип пигментация.

Помага ли слънцезащитата?
Ако се борите с петна, причинени от UV лъчи или прекалено излагане на слънце, трябва да сте много внимателни и съсредоточени в старанието си да предотвратите допълнително увреждане или дори още по-голяма проява на пигментация. Добро широкоспектърно слънцезащитно мазило с SPF50, покриващо защитата и от UVA, и от UVB лъчи, ще помогне в предотвратяването на влошаването при съществуващите петна. Но дотук.


Фактор ли е слънцезащитният фактор в грижата за кожата?


За кои съставки да се оглеждаме в козметичните продукти?
Най-добрите съюзници на добрата кожа, борещи пигментацията, са Ретинол и Витамин А - помагат на клетъчния обмен и образуването на нова, по-здрава кожа; Витамин С - мощен антиоксидант, който най-добре ще подготви кожата за оксидативния стрес, причинен от външните агресори като UV лъчите. Повечето продукти, съдържащи всички тези съставки, обаче са с доста утежнени формули, за да се използват ежедневно.

Препоръчва се употребата на продукти с добър набор от витамини и анти-ейджинг ефекти, но същевременно с лека формула. "Нещо, което стимулира, обновява и възстановява баланса на кожата", препоръчват дерматолози. 



Лечение? Да, но какво?
Леченията с IPL (Интензивната пулсова светлина) са приемлив вариант за третирането на повърхностната пигментация и несъвършенствата, тъй като спомагат обмена. По-интензивните лазерни лечения пък успяват да достигнат в осезаемо по-голяма дълбочина и да повлияят и в случаите на по-проявена пигментация и мелазма (сиво-кафеикавите петна).

Колкото и да сме склонни да се съгласим, че и IPL леченията и лазерните такива са що-годе добра опция за справянето с хормоналната пигментация, не можем да не изкажем гласно вътрешния сблъсък с подобни терапии. В някои случаи, да, нужно е и се налага, но ако говорим и се борим с не дотолкова дълбоки петна, причинени от слънчевите лъчи, алергии или травми, сме категорични, че справянето е възможно и с добър набор от козметични продукти.

Както винаги залагаме на леките формули, черпещи сили от природата. В случая вниманието ни краде лека перлена емулсия със съдръжание на корейското чудо Лумифенол, екстракт от бял чай, борещ се с тъмните петна, и Витамини В3 и Е в дневната формула и допълнителни алфахидрокси киселини и екстракт от ферментирал черен чай в нощната. Два продукта, обединени от свойствата си да подмладяват и детоксикират кожата, както и да се борят с пигментацията.


Нужно ли е цялата ни грижа за лице да бъде от една серия?


С употребата на Jowae YOUTH CONCENTRATE COMPLEXION CORRECTING (дневна грижа) и Jowae YOUTH CONCENTRATE DETOX & RADIANCE (нощна) ден след ден кожата се озарява много приятно и естествено, наблюдава се изравняване на тена и осезаемо намаляване на изразеността на пигментните петна. Лицето е чисто и сияещо, кожата по-гладка. Ароматът на чудодейните формули комбинира жасмин, бяла гардения, лотос и мускус. Много глезещо е чувството при събуджане след употребата на нощния крем, защото кожата е видимо детоксикирана. Подарете си терапията не само за кожата, ами и за сетивата си!


Подмладяващите и детоксикиращи концентрати може да намерите на jowae.bg, както и в аптечната мрежа.

More Face