Следва

VIEW Бел Хинова: "Не припаднах пред Карл. Хлъцнах, но стоях."

"Никога не съм намирал дефиниция за красотата..." Илиян Илиев vol.3

"Като професионален актьор, който си припява понякога..." Илиян Илиев vol.2

Interviews преди 4 години



"Илиян" трилогията намира своя край тук и днес - с музика, кино и... маймунки:

View Sofia: Да бъдеш публичен човек ли е "твоето нещо", това да те разпознават, да те спират, да те снимат?
Илиян Илиев:
Никога не съм мислил, че е. Някак си така се получи, но както казах, не съм недоволен от това - харесва ми. Хората избират да ме приемат по комерсиален начин обаче. Златната среда въобще е трудна за откриване, но да речем, че отиваме към по-бронзов нюанс на благородните метали.

V.S.: Мислиш ли, че Инстаграм е фалшиво място, в което хората проектират някаква нереална представа за себе си, просто за да радват окото на последователите си? Ти имаш 48,3k, как смяташ?
И.И.:
Хората се стараят да представят една красива страна на себе си и света си – това ми харесва. Естествено, никой не изглежда така напудрено постоянно, но че се показваш красиво, означава, че уважаваш достатъчно публиката си. Представяш им света си красив, защото се стараеш за тях. Цацата и бирата от плажа не са най-красивото нещо, не че имам против, просто не бих занимавал последователите си с това, не го разбирам така. Хората преживяват красиви неща чрез снимките – съдя по себе си, когато видя нещо красиво, то ме радва, защо трябва да се заливаме с некрасиви и нелицеприятни неща? В живота си има достатъчно.

V.S.: А красиво ли живееш тогава, извън това?
И.И.:
Чувствам се много добре, така че - да, живея красиво.

V.S.: Кой е красив, какво е да си красив?
И.И.:
Нямам идея. Харесвам определени хора визуално (Ейми Уайнхаус, например). Имам странна представа за красота. Не мисля себе си за красив, никога не съм намирал дефиниция на красотата. Може би да бъдеш характерен, да бъдеш себе си. Дори да преувеличаваш и хиперболизираш образа си, все пак да останеш верен на себе си.

V.S.: Кой следваш в Инстаграм?
И.И.:
Следвам приятели, известни личности, които се надявам някой ден да ми бъдат приятели, и профили на маймунки – телефонът ми е пълен с това и всичко, което си запазвам в Инстаграм, са снимки на маймунки. Обожавам ги!

V.S.: Какво слушаш? Каква музика ще открием в телефона ти?
И.И.:
Не слушам модерна музика - никак даже, слушам странни неща.

V.S.: Последно какво беше?
И.И.:
Cigarettes After Sex последно. Имам иначе много Лана Дел Рей, Gipsy Kings, някои френски шансони.

V.S.: Гледа ли "Имало едно време... в Холивуд"?
И.И.:
Не, и тук съм скаран с всичко ново, което излиза. Винаги ми е притеснено да го гледам. Може би ще отида.

Харесвам нещата на Люк Бесон. А иначе любимият ми филм е "Невероятната съдба на Амели Пулен". От "модерните" неща последно гледах "Роди се звезда".

V.S.: И? Ние тук имахме големи спорове.
И.И.:
Харесвам Лейди Гага повече като актриса, отколкото като певица, това мога да кажа. А аз не съм й фен по принцип, но много ми хареса. "Бохемска рапсодия" ме впечатли до някаква степен, но не толкова заради филма, колкото заради историята.

V.S.: Какво четеш?
И.И.:
На нощното ми шкафче винаги има пиеси на Чехов – някои от тях толкова много пъти съм ги чел, някои и репетирал – казах ви вече за "Вишнева градина", знам репликите наизуст. Дори на герои, които не съм играл.

V.S.: Всяко място ли може да стане твоя сцена?
И.И.: Стига да е пространство, което ме прегръща. 


"Хем се причислявам към сравнително комерсиалните хора, хем съм в локалното на "модерното"... Илиян Илиев vol.1

"Като професионален актьор, който си припява понякога..." Илиян Илиев vol.2

More Interviews