Beauty Starter:

Beauty Starter: "Пийте повече еспресо, спете с грима си и не си правете селфита...", веруюто на Карин Ройтфелд

Уроци по френски шик от кралицата на модата Карин Ройтфелд


“Аз съм пионер. Направих толкова много неща първа. Но хората забравят, такива са те - забравят всичко.” Карин Ройтфелд е със сако и пола на Tom Ford, Clash T-shirt (нейна) и огърлица на Dior.

Карин Ройтфелд е абсолютен титан в света на модата. Била е редактор на френския Vogue 10 години (2001 - 2011), работила е с величия като Карл Лагерфелд, a в момента е моден съветник на Том Форд. Ето и някои от най-важните уроци по френски шик от нея, както и други споделени пред Guardian късчета история от невероятния й живот.

Смели и иновативни идеи
"Хората си мислят, че ги съдя, като ги гледам, но това не е така. Аз просто ги наблюдавам. Това е различно. А те си казват - "О, Боже, ще ме сканира с поглед!" Да, това е така, аз го правя, но целта ми не е да ги съдя, а да взема идеи."

Ако е така - добре. Защото ние харесваме нейните идеи! Докато Карин беше начело на френския Vogue, той беше нещо извънземно - с добрата основа от именно смелите й идеи. Показваше голи красавици с големи гърди на корицата, модели с цигари, а материите бяха предимно кожа и много, много кожа с косъм. Освен това, Карин лансираше женските извивки. Тя работи заедно с известната пухкава моделка Кристъл Рен, направи и емблематичната корица с Каролин Мърфи и брадатия трансджендър модел Андре Джей, облечен като жена. Случаят предизвика множество реакции, като някои сравниха подхода на Карин с този на Ана Уинтур, редактора на американския Vogue. "Атомната Ана" не би се осмелила на подобно нещо, категорични бяха много от критиците.

Прелиствайки скорошен брой на френския Vogue, Карин Ройтфелд се възмущава."Всички модели са едни и същи", отсича тя. "Толкова са слаби. Харесвам по-възрастни и по-големи жени. И харесвам черни жени. Когато бях редактор на Vogue, бях пионер в тези неща, първата, която се осмели да разчупи тенденциите. Хората обаче забравиха това, защото те по принцип забравят всичко. Но това е ОК. Общувам и се чувствам добре с всякакъв тип хора. Това е едно от силните ми качества - много съм отворена и непредубедена."

Изглежда наистина е така. Показва го отношението й към модата. Въпреки че е от такава величина, тя е в състояние да обърне внимание на евтини аксесоари и неизвестни марки, стига те да са стилни.

За прочутия френски шик
Казва това, което ние смътно усещаме или отдавна знаем без съмнение: "Добрият стил идва отвътре." Или с други думи, или го имаш, или го нямаш. И все пак, можем да се поучим от такива модни величия като нея.

Друг полезен съвет от нея е грижата за кожата. Но не както някои от нас може би я разбират. Като истинска французойка, Карин предпочита естествената визия, подчертана с малко грим и ултра класически дрехи като дънки и суитчър в тъмносин цвят. Такъв е и подходът й към грижата за кожата. Използва най-вече крем за лице, без други продукти. Относно качеството му обаче не прави компромис.

"Много е скъпо да се поддържаш красива", категорична е тя. "Особено много пари се дават за неща, които реално не се виждат, като крем за лице, например." 64-годишната Карин се доверява на френския бранд Hervé Herau и е убедена, че ботоксът никак не е полезен. Според нея младите дами изобщо не трябва да го правят, а пък по-възрастните често се вманиачават и прекаляват с него. "Има някои, като Шер например, които сякаш са с маскa", коментира тя.

Разбира се, Ройтфелд споменава и добре познатия факт, че френският стил е доста консервативен. Във френския шик има известна доза студенина, няма излишен блясък, но пък от голямо значение са дължината на палтото и качеството на обувките. Тя обаче заявява, че предпочита английския стил, защото както сама казва: "ние, французите, нямаме въображение. В Ню Йорк е различно, там само начинът, по който правят маникюр, е шантав. Французите са по-тихи, по-деликатни."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.