Обичаме те, стеснително, носещо кафета и топки момче от U.S. Open 2019

Обичаме те, стеснително, носещо кафета и топки момче от U.S. Open 2019

В преследване на Винъс Уилямс...

Миналата сряда, в рамките на Откритото първенство на САЩ, Винъс Уилямс игра срещу Елина Свитолина. И по средата на първия сет Винъс поиска да й бъде донесено кафе. Простичка молба, скромно желание, но е ли наистина? Всъщност, не е. Или поне не беше за момчето, което реално трябваше да угоди на този й каприз.

Русолявият сладур от девет кладенеца кафе донесе, но и това не беше достатъчно, за да задържи вниманието на сестрата Уилямс - доставянето се оказа същинска мисия невъзможна, въпреки добрите намерения.

Защо го обичаме?  Защото всички - независимо дали като ученици, студенти, стажанти, най-нови в службата и т.н. - сме имали този момент с кафето, не? Моментите, в които много искаш да помогнеш, свършваш, каквото трябва да  се свърши, обаче си толкова млад и толкова стеснителен, и толкова притеснен, че не знаеш как да увенчаеш цялото си добро намерение с успех. Неловък поглед, излишни движения, говорене наум; адско нагорещяване по цялото тяло; съжаляваш, че си тръгнал изобщо да правиш нещо; опитваш се да преминеш със сравнително непокътнато самочувствие през ситуацията; накрая просто се отказваш и замазваш някак, като се надяваш само никой да не е видял.

Пъргавият помощник не можа да се измъкне незабелязано и го видя... е, само целият свят. Been there, done that, приятелю, разбираме те!

И, внезапно, на третото или четвърто преглеждане на сърцераздирателното клипче, вече чувстваме US Open момчето като роден син, по-малък брат, първи братовчед! Момчето с поло шърт, наподобяващ карта UNO превзема сърцата ни и започваме да развиваме сценарии в главите си - как сме там, как отиваме на тенис корта, прегръщаме го, казваме му, че и ние не знаем какво е редно да се направи в такава ситуация... В друг епизод пък преследваме Винъс до съблекалнята, гонят ни, но няма значение. А може би, ако беше изпила кафето, нямаше да паднеш, Винъс!


Обичаме те, стеснително, носещо кафета и топки момче от US Open 2019!!!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.