Датска еклектика и 80-тарско настроение от Stine Goya

Датска еклектика и 80-тарско настроение от Stine Goya

Наред с Ganni, Cecilie Bahnsen и Saks Pots, Stine Goya е едно от особено изявените имена от датската модна сцена, представящи своите колекции по време на Седмицата на модата в Копенхаген.

Освен с еклектични дизайни в разпознаваем за нея стил, дизайнерката задава темата за разнообразието в модната индустрия - полово и расово. Всички модели, дефилиращи на нейното ревю за Пролет/Лято 2020-та, са част от така наречените ballroom общества, които се определят като ъндърграунд LGBTQ субкултури. По време на тези събития, наричани балове, участниците се състезават за трофеи, награди и слава. Членовете на тези общества са предимно младежи от афроамерикански и латиноамерикански произход, а надпреварите идват под формата на танци, дефилета, пози и представления от различен произход, чиято цел е едновременно да конкретизира и осмее различните полови и социални класи в модерното общество.


FASHION STARTER: Внос от Дания - Стайн Гойя


С тази си постъпка Гойя показва напредък в правилната посока не само за развитието на собствения си бранд, но и за модната сцена в Копенхаген като цяло, за която тепърва предстои да работи върху разнообразието. Изборът на каст неизбежно допринася за подсилването на еклектиката, която по принцип е присъща за Goya. Polka-dot принтът идва силно преувеличен и преразгледан върху обемни рокли с къдри, топове, панталони или чорапогащници, като всички тези изброени елементи неизбежно се съчетават заедно. Освен точковия мотив, който отваря дефилето, наблюдаваме море от ретро флорални принтове в ярките тонове на розово, зелено, синьо, отново съчетани в една визия повече от един, а маниерът е същият - рокли + чорапогащници, както и цветни металик сандали на дебела платформа, подсилващи 80-тарското настроение.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia