Акварел par excellence от 16 световноизвестни майстора в галерия

Акварел par excellence от 16 световноизвестни майстора в галерия "Нюанс"

С произведения на майстори на акварела от България, Великобритания, Испания, Китай, Молдова, Русия, САЩ, Тайван и Швеция, членове на различни международни акварелни организации (American Watercolor Society, National Watercolor Society, Royal Watercolour Society, Royal Institute of Painters in Watercolours), ще имаме възможността да се запознаем от 11-ти до 29-ти септември в пространството на галерия "Нюанс". "Международна изложба - акварел" обединява творби на 16 световноизвестни майстора на акварелната техника. Селекцията обещава да улови широк спектър от техники и сюжети и чрез тях да представи на българската публика някои от най-утвърдените и интересни художници, работещи в тази област на изкуството.


Жена рисува в Сен Тропе

Акварелът е техника, която не позволява грешки. Съдържа в себе си противоречието между категорична прецизност и лекота на движение, извършено без напрегнато усилие. Меката абстракция, която постига един художник, може лесно да се превърне в остро, реалистично изображение под четката на друг. Една от първите изобразителни техники, познати на човечеството, акварелът не само се практикува, но и не спира да се развива до ден днешен.

На откриването на изложбата кураторът Евгения Мацурева ще проведе тур в галерията, в рамките на който ще разкаже за всеки изложен автор и неговите картини. Евгения, като съосновател на творческа група "Art-Holidays", лично работи със световните майстори, организирайки техните майсторски класове и изложби в Русия, България, Испания и Италия. Познавайки отблизо техните истории и развитието им като художници, Мацурева обещава да направи интересно и различно представяне.

МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА - АКВАРЕЛ
11-29 септември 2019г.
откриване: 11.09.2019 от 18:30ч.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.