Следва

Палати от колиби: Изложба на Миряна Тодорова

Акварел par excellence от 16 световноизвестни майстора в галерия "Нюанс"

"МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА - АКВАРЕЛ" 11-29 СЕПТЕМВРИ

Events преди 4 години

С произведения на майстори на акварела от България, Великобритания, Испания, Китай, Молдова, Русия, САЩ, Тайван и Швеция, членове на различни международни акварелни организации (American Watercolor Society, National Watercolor Society, Royal Watercolour Society, Royal Institute of Painters in Watercolours), ще имаме възможността да се запознаем от 11-ти до 29-ти септември в пространството на галерия "Нюанс". "Международна изложба - акварел" обединява творби на 16 световноизвестни майстора на акварелната техника. Селекцията обещава да улови широк спектър от техники и сюжети и чрез тях да представи на българската публика някои от най-утвърдените и интересни художници, работещи в тази област на изкуството.


Жена рисува в Сен Тропе

Акварелът е техника, която не позволява грешки. Съдържа в себе си противоречието между категорична прецизност и лекота на движение, извършено без напрегнато усилие. Меката абстракция, която постига един художник, може лесно да се превърне в остро, реалистично изображение под четката на друг. Една от първите изобразителни техники, познати на човечеството, акварелът не само се практикува, но и не спира да се развива до ден днешен.

На откриването на изложбата кураторът Евгения Мацурева ще проведе тур в галерията, в рамките на който ще разкаже за всеки изложен автор и неговите картини. Евгения, като съосновател на творческа група "Art-Holidays", лично работи със световните майстори, организирайки техните майсторски класове и изложби в Русия, България, Испания и Италия. Познавайки отблизо техните истории и развитието им като художници, Мацурева обещава да направи интересно и различно представяне.

МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА - АКВАРЕЛ
11-29 септември 2019г.
откриване: 11.09.2019 от 18:30ч.
Галерия "Нюанс"

Галерия "Нюанс" ще представи лимитиран брой каталози за изложбата, които ще могат да бъдат закупувани.

ГАЛЕРИЯ НЮАНС
София 1000, ул. Иван Денкоглу 42
www.nuancegallery.bg
0884778780, 0883457144, 02/4485854

More from View Sofia

Родният фестивал за късометражно кино In The Palace приключи с обвинения към управата на Двореца в Балчик

Movies & TV преди 5 години

След седем дни, изпълнени със 154 късометражни филма от цял свят, разнообразна музикална програма на открито, лекции на гостуващи експерти, срещи на киноиндустрията, пичинг сесии за финансиране на проекти и практически упражнения за най-малките, IN THE PALACE International Short Film Festival обяви фаворитите за тазгодишното си, празнично 15-то издание...

"Улица кашон" - изложба на френския скулптор Кристиан Тома

Events преди 9 години

В навечерието на празниците и в разгара на коледното пазаруване френският скулптор Кристиан Тома ще сподели с българската публика своето виждане за наложените от консуматорското общество приоритети в общуването и начина ни на живот...

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?