Устата ми хубава - какво ново в увеличението на устни

Устата ми хубава - какво ново в увеличението на устни

Нови поколения филъри, някои съмнителни техники и #BackToBasics

Увеличението на устните с биогелове /биополимери, перманентни филъри/ бе популярна процедура преди години, когато този тип естетична намеса едва прохождаше. Тогава козметиците уверяваха пациентите, че резултатът ще се запази поне 5, дори 10 години /филърите на основата на хиалуронова киселина се въвеждат по естествен път веднъж на 6 месеца до 1 година/, но всъщност полимерът в устните, веднъж сложен, си остава там завинаги и може да бъде отстранен само чрез изрязване. С времето гелът се сгъстява, мигрира, настъпва в съседните тъкани, появява се асиметрия, и това далеч не е най-лошото, което може да се случи с устните ви. Днес все повече пациенти се обръщат към специалистите в дерматологичните клиники, за да опитат да отстранят гадната субстанция.
Тук писахме подробно за това.

Още веднъж за сложността на процедурата по премахване
Цената на една операция по отстраняване на полимер от устните в София струва не по-малко от 1500 - 2000 лева, в зависимост от сложността, при това повечето клиники я предлагат под специални ограничения, не присъства в популярните им ценоразписи и се изисква индивидуално запитване, за да се получи оферта. Няма гаранция, че една операция би свършила работа, често се налагат по няколко.

Защо е опасен полимерът, дори ако процедурата по инжектирането му е била проведена коректно? Всичко, което организмът ни не може да изхвърли сам, води до проблем в локалния имунитет. Изместването на филъра при някои пациенти може да предизвика болезнено усещане, особено в хладната половина от годината. Нарушена е целостта на тъканите, ако няма нормално кръвообращение, липидният слой под кожата изтънява, и кожата около устните започва да старее по-бързо. При това, макар че все повече хора искат спешно отстраняване на полимерния филър, тази процедура не може да се извърши от дерматолог или козметик, изисква се хирургическа специалност. Но дори и хирурзите на могат да гарантират, че резултатът ще е на 100% задоволителен, защото истината е една - този тип филъри проникват в съединителната тъкан на устните.


Филърите в устните и как да се отървем от тях


Често момичета и жени искат да премахнат полимера, за да сложат филър на основата на хиалурон, което е естествено - той придава натурален вид на устата, при това се смята за безопасен, или просто по-безопасен.

Оказва се обаче, че и това не е точно така
Да се вкара нов пълнител върху преди това сложения полимер е крайно опасно и може да предизвика сериозни усложнения като инфекции и възпаления на тъканите, и хиалуроновата киселина да "влезе" неправилно, затова е толкова важно първо полимерът да се отдели, поне доколкото е възможно.

Устните след премахване на полимерен пълнител също са сложен казус. Ако вече сте минали през това - изключително важно е да съобщите на козметика си и да се консултирате с хирурга, при когото сте премахвали гела. Именно той трябва да определи количеството останал гел, скоростта на абсорбиране на остатъците и регенерацията на тъканите, както и да прецени общото самочувствие. На основата на тази информация лекарят може да прецени, дали изобщо може или не да ви бъде поставен нов филър. Предвид индивидуалните особености на нашия организъм за възстановяването на устните след премахването на полимер от тях, ще са необходими от няколко месеца до година.

Новото

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.