Следва

Trend Report: Нощи в (бял) сатен...

Американски бейзбол и датски дизайн от By Malene Birger

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

За Пролет/Лято 2020-та успешният датски бранд By Malene Birger слива в едно две на пръв поглед противоречащи си понятия като американско спортно облекло и датски дизайн. Креативният директор Матилде Торп обаче успява да се справи с комплицираната задача, която си е поставила сама, представяйки темата по адекватен за възприятие от датчаните маниер. Бейзболът се явява като основна отправна точка - присъщите му ленти се появяват по оувърсайзд палтото, а шапките, макар и с подобрен дизайн, водят началото си именно от американския спорт. Красиво направени, те са изработени от плетена слама, а основата им е повдигната, което добавя необходим финален щрих към иначе спортните ансамбли.


Street style вдъхновения: Копенхагенки


Цветовата гама се развива измежду неутралните тонове на екрю, бяло и бежово и наситените зелени и сини палитри с ненатрапчиво включване от червеното. Спортният замисъл не пречи на Torp да демонстрира цветните принтове, които така добре умее, както и женствеността в модерен прочит, по принцип съпътстваща колекциите й. Тя прави това с лекота - пъстротата се изразява във флорални принтове, често покрити с недотам фина мрежа, а във финалната част на колекцията тонът навлиза в мрачната палитра и добива по-сериозен вид, въпреки наличието на наподобяващ пижама сет с впечатляваща декорация от черни и бели пера.

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани