Следва

ИКЕА докосна хората и предизвика емоционални реакции в социалните мрежи с новата си кампания

Миналото: Венеция и Фестивала от времето на Бриджит Бардо

"Венецианския филмов фестивал беше нещо като вземане на зрелостния изпит," казва гениалният режисьор Федерико Фелини в момента, в който негов филм е селектиран за изключителното киносъбитие.

Celebrities преди 4 години

Разраствайки се в края на 19-ти век от традиционна арт-изложба до Фестивал за кино от световен мащаб, организираният за сефте през 1932-ра форум всъщност е най-старият в света.

Традиционно организирано на венецианския остров Лидо, престижно, сериозно и, разбира се, свръхселективно светско, събитието достига кулминацията си с раздаването на престижните награди Златен Лъв /Golden Lion/, признати глобално като белег на кинематографичен престиж.

Един от голямата тройка, заедно с фестивалите в Кан и Берлин, Венеция поддържа целия блясък, присъщ на миналите си времена, като има и един бонус - разпознаваем и патриотичен - да оценява и подкрепя италианските кино-достижения, наравно с останалите блокбастъри от целия свят, като това се случва в един от най-красивите градове на планетата.

Диана Дорс, 1955

Историята на Венецианския Фестивал е белязана от изключителни в исторически аспект културни моменти, вкл. циментирането на Марлон Брандо като велик актьор след прожекцията на "На кея" /1954/ и посмъртното представяне на шедьовъра на Стенли Кубрик "Широко затворени очи" /1999/. Малко по-скоро, емблематично решение е учредяването през 2007-ма на наградата Queer Lion, за филми с LGBT тематика, както и важната 2012-та, в която започват онлайн излъчванията на селектираните филми за широката публика. Тази година маркира 75-тото издание на Феста, който стартира на 29 август и ще приключи на 8 септември.

В галерията, за радост на окото и носталгичната нагласа у всеки от нас, най-емблематичните моменти от форума през годините дотук.

More Celebrities

Роузи Хънтингтън и Джейсън Стейтъм, фамилията и всички членове на Spice Girls на партито за ЧРД 50 на Виктория Бекъм

Celebrities преди 22 часа

На 17 април Вики Бекъм отпразнува юбилея със семейството си, но реши да не се ограничава до това и организира парти в частния клуб Осуалд ​​в Лондон, където покани куп звездни приятели.  

Салма, Франсоа-Анри и Матилд Пино - пайети и нежност на модния Олимп

Celebrities преди 19 часа

Салма Хайек, супер сексапилна, милиардерът и нейн съпруг Франсоа-Анри Пино, и доведената дъщеря, красивата Матилд, присъстваха на гала вечеря в рамките на 60-ото Биенале на съвременното изкуство във Венеция.