Следва

Братът на Кейт Мидълтън и кучето му терапевт на партито на GQ

Прясно разговорихме за вас: Ксения и Никита от 1dea.me, пътеводители в scratch стопаджийството

Едно задраскване и си там!

All About Life преди 4 години



Компасът днес ни отвежда не до бреговете на Северния Пасифик (както показва импровизирианият горе), а до красива Украйна, където се срещаме със семейство Фурсови - Ксения и Никита.



Ксения и Никита са създателите на 1dea.me и така известните у нас, а и на международния пазар, Travel Maps - очарователни скреч карти на света, всяка от които оборудвана със способността да претворява пътешествията в нещо много повече от просто пътувания - в лични истории, преживявания, усмивки, спомени... 

Как ли? Картите на Никита и Ксения са изработени от ламинирана хартия, изключително издръжлива, завършена със сребрист слой, който трябва да изтъркаме, за да открием скритите под него мечтани дестинации. Картите служат като страхотен подарък - освен че изтриваме вече посетените места, можем също да окачим снимки, билети, пасове и каквото още се сетим, че носи спомен за дадено пътуване. Така именно запечатваме пътешествията си и всякакъв вариант да забравим преживяното е елиминиран!



На родна земя ще ги намерим благодарение на Elephant Bookstore, където специално ни посъветваха да не пренебрегваме подръжката и съхранението им (да не пропускаме така преоръчителното рамкиране, за да може картата да запази своя съвършен вид с години напред - такива неща).



Повече за това как от една малка идея Travel картите се превръщат в голям семеен бизнес, достигнал и до нашите домове, ни разказва Ксения:

"Търсех подарък за мъжа ми. Знаех, че трябва да е свързан с пътувания, защото пътувахме много още тогава. Натъкнах се на китайския еквивалент на бъдещия ни продукт с ужасен дизайн. Тогава отидох при Никита и казах: Тази година няма да има подаръци, а бизнес идея.



Всички продукти на 1DEA.me са внимателно обмислени до най-малкия детайл, тъй като  мисията ни е да вдъхновяваме хората по цял свят да постигат целите - задачата е далеч от незначителна.. Екипът ни страстно работи, за да сме сигурни, че хората ще усетят "WOW" ефекта от всяка наша карта, от всеки контакт с нашата марка.



Така започна бизнеса ни. Отне ни почти четири месеца, за да преминем от простичка идея до първите продажби. Сега не изпитваме никакво съмнение, че това, което правим, е бизнес. Разполагаме с над 50 продукта, ориентирани към 30 ралични пазарни групи, 50 души в екипа си и 650 търговски обекта по целия свят, включително България.  



Някои от най-емблематичните карти са: #100Bucketlist, Travel Map Geography World, на която са отбелязани 10-те чудеса на света, Travel Map Holiday Lagoon World, тази с 15-те най-красиви плажа в света. Мисията ни е да вдъхновяваме хората  по целия свят да мечтаят, планират и пътуват!"


Като всяка подобна вдъхновяваща идея, и Travel Maps поражда нуждата от бърз разговор, в който всяка от нас да си каже къде й се пътува. Местата не са никак малко и никак близки, затова вземаме групово решение да се сдобием с картата ОТТУК и да започнем да "зачеркваме" и пътешестваме - има ли цел, няма провал!

More All About Life