Следва

Подаръкът на ViewSofia и дизайнерката Мариела Гемишева

Labels: United Nude. Архитектура в малки мащаби

Ако търсиш шантави, шарени и секси обувки, United Nude е марката, която ти трябва. Създадена от Рем Д. Кулхас...

All fashion преди 14 години

Ако търсиш шантави, шарени и секси обувки, United Nude е марката, която ти трябва. Създадена от Рем Д. Кулхас, това е най-готината комбинация от иновативност, стил и удобство.

“United”, защото проектите се правят от интернационални дизайнери, а “Nude”, защото работата им е искрена и честна. Рем Д. Кулхас (племенник на холандския архитект Рем Кулхас) и Галахад Кларк създават фирмата с идеята за „архитектура в по-малък мащаб”.

Основната им цел не се е променила от създаването на компанията през 2003 – да „префасонират” архитектурни идеи и форми в обувки и други дизайнерски продукти. Как го правят? Ами взимат столa „Barcelona” на Миес Ван дер Рое, смаляват го няколко пъти, свързват двата му края и го обуват! Резултатът се казва Möbius и е изключително здрава и стилна обувка.



Дизайнерите им обичат да си играят: токчетата на United Nude не са това, което очаквате – вместо от петата надолу, в Eamz те излизат от ходилото, в Stealth са част от цялата обувка, а в Cosmo почти не съществуват! Освен със страхотен дизайн, всяка обувка може да се похвали и с висококачествени материали и шарени цветове. Обувките Mono Jane се предлагат в 14 ярки цвята, а серията Fold се предлага в райета, напомнящи нашенските традиционни черги.

Повечето модели са с по няколко варианта – нисък, среден и висок. Това е така, казва Кулхас, защото „модата се променя на всеки шест месеца, но аз не се!”. Една от целите на United Nude е да се избегне стандартната „сезонност” на модата.



Но нека всичко това не ви заблуждава: United Nude не е само модна фирма. В момента работят по няколко проекта, измежду които има облекло, модни аксесоари и дори кола. Както Кулхас казва, „целта ни е да станем големи колкото Armani без да загубим усета и целите си”.



Ако цялата тази шарения ти харесва, можеш да направиш две неща. Първото е, да разгледаш хубаво всички модели на сайта им (www.unitednude.com) и да си поръчаш нещо оттам или от Amazon. Второто е, да хванете група приятели и да отидете до най-близкия магазин, който в нашия случай се намира в Букурещ. Какъв по-хубав повод да отидете на гости в Румъния от това да си подарите страхотни дизайнерски обувки?

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.