Следва

Подаръкът на ViewSofia и дизайнерката Мариела Гемишева

Labels: United Nude. Архитектура в малки мащаби

Ако търсиш шантави, шарени и секси обувки, United Nude е марката, която ти трябва. Създадена от Рем Д. Кулхас...

All fashion преди 14 години

Ако търсиш шантави, шарени и секси обувки, United Nude е марката, която ти трябва. Създадена от Рем Д. Кулхас, това е най-готината комбинация от иновативност, стил и удобство.

“United”, защото проектите се правят от интернационални дизайнери, а “Nude”, защото работата им е искрена и честна. Рем Д. Кулхас (племенник на холандския архитект Рем Кулхас) и Галахад Кларк създават фирмата с идеята за „архитектура в по-малък мащаб”.

Основната им цел не се е променила от създаването на компанията през 2003 – да „префасонират” архитектурни идеи и форми в обувки и други дизайнерски продукти. Как го правят? Ами взимат столa „Barcelona” на Миес Ван дер Рое, смаляват го няколко пъти, свързват двата му края и го обуват! Резултатът се казва Möbius и е изключително здрава и стилна обувка.



Дизайнерите им обичат да си играят: токчетата на United Nude не са това, което очаквате – вместо от петата надолу, в Eamz те излизат от ходилото, в Stealth са част от цялата обувка, а в Cosmo почти не съществуват! Освен със страхотен дизайн, всяка обувка може да се похвали и с висококачествени материали и шарени цветове. Обувките Mono Jane се предлагат в 14 ярки цвята, а серията Fold се предлага в райета, напомнящи нашенските традиционни черги.

Повечето модели са с по няколко варианта – нисък, среден и висок. Това е така, казва Кулхас, защото „модата се променя на всеки шест месеца, но аз не се!”. Една от целите на United Nude е да се избегне стандартната „сезонност” на модата.



Но нека всичко това не ви заблуждава: United Nude не е само модна фирма. В момента работят по няколко проекта, измежду които има облекло, модни аксесоари и дори кола. Както Кулхас казва, „целта ни е да станем големи колкото Armani без да загубим усета и целите си”.



Ако цялата тази шарения ти харесва, можеш да направиш две неща. Първото е, да разгледаш хубаво всички модели на сайта им (www.unitednude.com) и да си поръчаш нещо оттам или от Amazon. Второто е, да хванете група приятели и да отидете до най-близкия магазин, който в нашия случай се намира в Букурещ. Какъв по-хубав повод да отидете на гости в Румъния от това да си подарите страхотни дизайнерски обувки?

More from View Sofia

More All fashion