Следва

Street style вдъхновения: WALK IT LIKE I TALK IT

Латино гала в пролетно-лятната колекция на Saks Potts

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Двете млади дизайнерки Барбара Потс и Катрин Сакс начело на личния им бранд Saks Potts презентират новата си пролетно-лятна колекция за 2020-та под надслова "Latina Gala". С името, а и с цялостната естетика на дизайните двете дами отдават почит на легендарната мексиканско-американска изпълнителка Селена Кинтания - Перес, която бива жестоко убита от своя мениджър през 1995-та. Тя е представител на нишовия "техано" жанр, обединяващ поп, рок, полка и латино в едно, а голямата й кариера печели верни почитатели и до днес. Много специфичният й стил пък, който сам по себе си е източник на вдъхновение, е отправна точка за създаването на тук илюстрираните визии.


Street style вдъхновения: Копенхагенки


Така отличимият за датското дуо дизайн маниер се слива с една по-кичозна естетика, която обаче стои много на място - родео елементи в комбинация от апликация с кристали като бялото мини с акценти в синьо и придружаващи ги каубойски ботуши и шапка, все така богато декорирани; огненочервено бюстие с твърди чашки в съчетание с черни панталони с много висока талия; дълги поли с къдри и кроп топове в подчертан латино тон.

Палтата пък, които са запазен знак за Saks Potts, не отстъпват по впечатление на тези от предишни колекции, а хайлайт е употребата на лак и по-скоро винил като текстура, пухкави яки и маншети от изкуствена кожа с косъм в иначе съвсем класически силуети.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.