Следва

Beauty Starter: Анастасия (Beverly Hills) Соаре, американо-румънската история на успеха и Революцията на веждите

Козметичните пачове – наръчник за употреба и експлоатация

Крем или пач?

Face преди 4 години

Малки, но с максимално действие и бързина при заличаването на фините бръчици, сенките под очите и черните точки - как си обясняваме моменталното действие на пачовете и колко по-ефикасни са те от кремовете, при необходимост от бърза бюти-реакция?

Действието на пачовете ни е добре познато от техните леко недодялани предшественици - пакетчета чай, нарязан картоф, кръгчета от краставица и още други подръчни средства от домашния СПА арсенал.

Технологиите се развиват с огромна скорост все повече в тази насока, като компаниите използват някои от принципте на медицинските пачове, намиращи своето приложение и в хай-тек козметичните пачове. Тези технологии позволяват на съдържащите се в тях хидрогелове да активират съставките си вече в рамките на едва пет минути - в сравнение с класическите пачове, където са необходими около 15 минути за максимален ефект. А може би точно там се крие "разковничето" на тенденцията, имайки предвид колко забързан и наситен е един ден и от какво значение за графика е всяка една минута.


Stealing BEAUTY with VICHY LIFTACTIV


Ето какво е хубаво да знаем за новата връхлитаща ни тенденция:
Пачовете са разработени на памучна основа или от биоцелулоза с еластична основа, която прилепва плътно за още по-голяма ефикасност и бързина на действие на съставките.

Всяка част на лицето се нуждае от специфичните за нея пачове. Поради все по-големия интерес, идващ от бързината им на действие + лекотата на използване, лабораториите разработват формули, които третират най-вече зоната на околоочния контур, както и контура на устните. Съдържанието се гради на основа добре познатите ни активни съставки с доказан ефект като краставица и морски водорасли за подпухнали очи; за уморен поглед тонизиращи съставки като метличината и гинко, които облекчават оттоците; изглаждащи и ревитализиращи като ретинол, хиалуронова киселина и колаген. Пачовете, прилагащи се за напукани устни, могат успешно да заменят хидратиращите и придаващи обем балсами за устни.


Устата ми хубава - какво ново в увеличението на устни


Други пачове пък притежават почистващи свойства и "умението" да премахват излишния себум; трети са специално разработени, за да ни защитават в борбата с черните точки, и имат основно антибактерилани свойства.

Ефикасността на пачовете идва не само от техните съставки, а и от тяхното правилно използване:
Правилото #1 призовава да се спазва стриктно описания начин на употреба на всеки един от тях. Някои се нанасят върху почистена и подсушена кожа, други изискват леко навлажнена предварително зона.

Правило #2 изисква да не се превишава времето, за което пачът престоява върху лицето или върху дадена зона, тъй като използавето му по-дълго от указаното време може да има обратен ефект. Иначе казано – less is more!

Правило #3 – пачовете са единствено и само за еднократна употреба!!!


Опознай врага, за да го победиш: Пигментните петна


Крем или пач тогава? И двете, моля!

More Face