Следва

"Сладко-киселят час" на Михаил Новаков - между меланхолията и очакването

Галерия Сердика представя "FRIENDS": Първата динамична изложба на приятелите Стефан Петрунов, Соня Ковачева и J.PANK

За първи път Галерия Сердика ще покаже творбите на трима абсолютно различни артисти в динамична изложба, в която част от картините ще се подменят по време на едномесечната експозиция.

Events преди 4 години



FRIENDS
събира Стефан Петрунов, Соня Ковачева и J.PANK /Йордан Панков/ - артисти и приятели, по идея на Стефан Стоянов, куратор на експозицията. Тримата излагат заедно за първи път, всеки носи своето светоусещане, на пръв поглед твърде различни, те са обединени в идеята да интригуват публиката именно чрез събирането им на едно място.


Галерия Сердика отваря врати за FRIENDS от 11 септември до 18 октомври 2019 година. Вернисажът е на 11 септември, сряда, от 18:30 часа.



Соня Ковачева

Повечето от творбите, които тримата ще покажат в галерия Сердика на Женски пазар са създадени през последната година и не са представяни пред публика.


Соня Ковачева


Стефан Петрунов ще участва в изложбата с лица и фигури върху голямоформатни платна. Едната серия от работи в сиво-черен колорит и син правоъгълник, който е поставен пред лицата на образите ще контрастира с другата серия ярки и експресивни изображения.

J.PANK /Йордан Панков/


Соня Ковачева ще представи серия, върху която работи през последните няколко години. Това са живописните творби на “P&P” и “Bonnie and Clyde”, лебеди от парк „Бачиново“. Ще бъдат представени „Наслада за сетивата” и други нови теми, който вълнуват авторката през последната година.

Стефан Петрунов

J.PANK ще представи в изложбата характерните за него изображения, теми и сюжети върху цветни принтове и платна в малък формат.

Стефан Петрунов

Галерия "Сердика" се намира на Женски пазар на ъгъла на бул. Стефан Стамболов и ул. Лозенград. 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.