Следва

Меган и ризата й, която, веднъж показана на US Open, се разпродаде за минути

Феноменът Върджил Абло за значението на Off-White, дизайн-мантрата си, правенето на стойностна мода & още

Върджил Абло е име със статус.

Celebrities преди 4 години

Много успял в своя личен бранд Off-White, Върджил оглавява още мъжката секция в Louis Vuitton, а съдейки по неизмеримата истерия около всичко, излязло изпод ръцете му, смеем да твърдим, че конгломератът LVMH и в частност семейство Арно, са изключително доволни от избора за назначаването му.


Off-White 


#TheLatest: Off-White вече и с интериорна линия


Той е и един от говорителите на ежегодната конференция на американския Vogue - Forces of Fashion в Ню Йорк, която ще се проведе в рамките на 10-11 октомври. Задачата, с която се е заел, надхвърля пределите на думата мода - с темите, които ще засегне, Върджил се надява да научи модната публика на няколко неща, а основата, с която той самият гради славата си от началото на своята кариера, е именно присъствието. Всичко, което прави е в открит контраст с поведението на дизайнерите от индустрията по принцип. По подразбиране те стоят в сянка от публичното внимание, не търсят показност, оставят дизайните да говорят вместо тях. Върджил обаче въвежда нов модел на поведение, в който дизайнерът е звездата под прожекторите. "Off-White не се отнася единствено до дрехи", твърдо заявява Абло, развивайки очевидно успешната стратегия за това как модата може да е достъпна като понятие и да провокира тема на разговор.


Карли Клос, Върджил и Джоан Смолс


Алла Вербер за Върджил: "Мисля, че е феномен. Има нещо абсолютно ново в него, това е бъдещето. Всички руски деца го познават, дори тези на 13 са полудели по него."


За щастливците, които ще имат възможността да го чуят на живо, припомняме, че датите са 10 и 11 октомври, мястото е Ню Йорк, а билети все още могат да се закупят ОТТУК.

Дотогава пък четем думите му в откъс от визитката за конференцията, любезно предоставена от Vogue:

За по-голямото значение на Off-White: "Не се увличам чак толкова по дрехите. Off-White е бранд, а за мен е един голям арт проект. Тези дрехи, нещата, които правя и които ме обсебват - колекциите от по 200-300 елемента - те са просто необходимите свързващи точки за създаването на по-голямата картина. Модата се нуждае от човек зад името, който се вълнува от много различни неща - социални теми, контексти, гледни точки, а аз съм всичко това, но под прикритието на един моден бранд, презентиращ своите колекции в Париж."

За неговата дизайн-мантра: "Създаването на дизайни, самият процес на творене от нулата, това са действия от предишно време. За мен дизайнът е всичко, за което си струва да разкажеш история. Не вярвам в идеята, че това, което аз или вие рисуваме на парче хартия, никога не е било правено преди. Целта ми е да подчертая и акцентирам върху стойностните неща, затова колаборирам толкова много и затова се водя от референции, в крайна сметка това е сърцевината на моята работа."


Кендал Джнеър (в Off-White) и Върджил (в първия си модел за Louis Vuitton) на MET Gala 2018 

За правенето на мода със стойност: "Off-White тишърт струва 200 долара, а суичерът е 300 долара. Не се залъгвайте по думите на Zara и Uniqlo, които се опитват да образоват потребителя относно реалната цена на отделния елемент, защото това не е мода. Подобен еквивалент е McDonalds - вкусно е, но ако здравето ти зависи от това, би ли го избрал?"

За създаването на модни общества около Америка: "Модните центрове се намират в Европа и това е така, откакто свят светува. И реално погледнато, би било много трудно да се промени, камо ли да се изкорени. Смятам обаче, че в Америка стрийт модата е на много високо ниво, имаме своята идентичност и реален шанс да се развием в тази посока, но начинанието се очертава като един гигантски стартъп проект."

За това накъде отива кариерата му: "В момента се намирам във фаза, в която всичко е една голяма главоблъсканица. Осъзнавам големите успехи в кариерата ми, но и също така приемам факта, че не пътувам толкова често, не поемам толкова много проекти, а прекарвам повече време вкъщи с децата ми. Наблюдавайки пътя, който съм поел, осъзнавам, че може би съм отворен към идеята да бъда скучен."

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 5 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.