Следва

Nicholas

Опростяване на сложното и американска спортна мода от Tom Ford

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Том Форд, който е председател на CFDA - Съвет на модните дизайнери в Америка от юни насам, избира да представи пролетно-лятното си дефиле за 2020-та в една от неработещите метро станции в Ню Йорк. На въпроса защо избира точно тази локация, Форд отговаря, че се води по идеята за опростяване и семплост, която специално за него, е вдъхновение от миналия сезон насам: "Мисля, че е време за лекота, като по този начин луксозната американска спортна естетика може спокойно се завърне. Знаете, Америка е позната в цял свят именно с нея."

Спортните елементи в комбинация с освободеността, се превеждат в колекцията под формата на джърси тишърти съчетани с макси поли от дюшес сатен, контрастни помежду си не просто като естетика, но и като цвят. Съпоставката между луксозна и спортна мода се превръща в линия, която дизайнерът усилено следва в концепцията за следващия сезон. Така например изключителните оувърсайзд сака се съчетават с найлонови баскетболни шорти, за които Форд споделя, че не понася по принцип, но се старае да експериментира с всичко, което го заобикаля, без значение каква е първичната му реакция към него.

Освен сатен и джърси, които някак намират своя път в почти всяка една от визиите, Форд работи и с кожа - още един чифт бейзболни шорти и фино направен сутиен, които в добавка с пластмасовите бюстиета, внасят необходимата доза драма в иначе прекалено лежерната колекция.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.