Следва

Поп културата среща японските традиции този уикенд на Aniventure Comic Con 2019

SHAREASCOOT: Още по-ефективно и еко предвижване в София

"Заедно можем да намалим броя на превозните средства в града, да намалим задръстванията, вредните емисиите и да повишим качеството на живот и транспорт" - мисията на SHAREASCOOT.

All About Life преди 4 години

В началото на есенния сезон за първи път в България стартира услугата SHARЕASCOOT; активна е вече в София, като същността й е всеки жител или гост на столицата може да вземе скутер (мотопед) от най-удобното за него място в града и да остави превозното средство в точката на пристигане. Зоната, която услугата за вземане обхваща, е т.нар. широк център, като с увеличението на броя им ще се разширява и зоната за паркиране. Зоната за ползване обхваща целия град заедно с околните населени места.

SHAREASCOOT стимулира съществената за София и въобще големите градове полза – намаляване на задръстванията. Добавена стойност е и не по-малко отговорното поведение на хората, като спомага за това да замърсяваме по-малко с изгорели газове и вредни емисии: веднъж с минималния разход на гориво с бензиновите скутери и нулев такъв с електрическите. Услугата стартира в София, но се предвижда скоро да бъде достъпна и в Пловдив, а след това във Варна и Бургас.

"Всеки се е сблъсквал с трафика в столицата и знае колко време отнема придвижването от една точка до друга, особено в пиков час – нещо, което може да съкратиш значително със скутер. На второ място, като предимство на услугата ни бих посочил безценното удобство и финансовата изгода да не инвестираш в собствено моторно превозно средство, което носи със себе си редица допълнителни разходи. Вместо това можеш да го вземеш от най-удобно място и да го оставиш там, където си стигнал", споделя във връзка с новата услуга Красимир Димитров, управител на компанията, предлагаща услугата SHAREASCOOT.

SHAREASCOOT се базира на мобилно приложение, достъпно в App Store и Google Play. Веднъж инсталирано, ползвателят може да открие най-близкия до него скутер в града, да го резервира или директно да го отключи през приложението и да потегли. Необходима е само регистрация, като задължителните условия са навършени: 18 години, притежание на смартфон с мобилен интернет (вече широко достъпно), шофьорска книжка и кредитна карта. Регистрацията е безплатна. Цената е 29ст./минута, като първоначална такса не се заплаща. Съществува и опция за целодневно наемане - тогава цената е равностойността на 59лв.; за седмичен - 280лв.

Повече информация може да намериме ТУК.

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.