Работещите 80-тарски момичета на Proenza Schouler

Работещите 80-тарски момичета на Proenza Schouler

Джак МакКолоу и Лазаро Хернандез, начело на Proenza Schouler, презентират новата си пролетно-лятна колекция под надслова за красиви и лесни за носене дрехи, в точните пропорции между кутюр и спортна естетика. Поставените рамки задават основите на дизайните в баланс от структуриран тейлъринг и нежни драперии, които някак съвсем естествено се съчетават помежду си.


Джак & Лазаро си купиха обратно Proenza Schouler


За направата на самите дизайни, дизайнерите намират вдъхновение от стари снимки на своите майки, както и търсят упора в жените, които работят за техния бранд. За дамите от техния офис МакКолоу и Хернандез споделят, че са идеалният пример за модерни работещи жени, балансиращи своето ежедневие около работата и децата, без да правят компромиси със своя стил, но изисквайки удобство. Така се раждат костюмите с 80-тарски привкус в пропорциите - силно подчертани рамене при саката и много висока талия при панталоните.

Част от стайлинга на момичетата се изразява в плътни чорапогащници - черни или бели; преувеличени обици и сандали на висок ток, редуващи се с кецове или сандали Birkenstock в ръка, както и, разбира се, черни слънчеви рамки. Независимо от ясния старт, зададен с подходящите за ежедневието рокли, прекрасните костюми и големите тренчове, дизайнерското дуо дава да се заяви, че Proenza е логичен избор и при избора на неагресивно вечерно облекло. Роклите биват изработени от копринено джърси с манипулация от множество малки плисета, а кройките са чувствени и красиво падащи по дължината на тялото, подчертавайки ги го при движение.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia