Следва

Да или Не: Болезнено златен колан от ZARA?

Работещите 80-тарски момичета на Proenza Schouler

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Джак МакКолоу и Лазаро Хернандез, начело на Proenza Schouler, презентират новата си пролетно-лятна колекция под надслова за красиви и лесни за носене дрехи, в точните пропорции между кутюр и спортна естетика. Поставените рамки задават основите на дизайните в баланс от структуриран тейлъринг и нежни драперии, които някак съвсем естествено се съчетават помежду си.


Джак & Лазаро си купиха обратно Proenza Schouler


За направата на самите дизайни, дизайнерите намират вдъхновение от стари снимки на своите майки, както и търсят упора в жените, които работят за техния бранд. За дамите от техния офис МакКолоу и Хернандез споделят, че са идеалният пример за модерни работещи жени, балансиращи своето ежедневие около работата и децата, без да правят компромиси със своя стил, но изисквайки удобство. Така се раждат костюмите с 80-тарски привкус в пропорциите - силно подчертани рамене при саката и много висока талия при панталоните.

Част от стайлинга на момичетата се изразява в плътни чорапогащници - черни или бели; преувеличени обици и сандали на висок ток, редуващи се с кецове или сандали Birkenstock в ръка, както и, разбира се, черни слънчеви рамки. Независимо от ясния старт, зададен с подходящите за ежедневието рокли, прекрасните костюми и големите тренчове, дизайнерското дуо дава да се заяви, че Proenza е логичен избор и при избора на неагресивно вечерно облекло. Роклите биват изработени от копринено джърси с манипулация от множество малки плисета, а кройките са чувствени и красиво падащи по дължината на тялото, подчертавайки ги го при движение.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.