Следва

Мениджър по щастието, боди-дизайнер, специалист по рециклиране и още 7 професии на бъдещето

Поп културата среща японските традиции този уикенд на Aniventure Comic Con 2019

За първа година легендарни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics, ще бъдат гости на фестивала

All About Life преди 4 години



Остават броени дни до старта на най-грандиозния фестивал на съвременната и традиционна японска култура в България Aniventure Comic Con. Събитието ще се проведе този уикенд, 14 и 15 септември, от 10:00 до 20:00 ч. в Интер Експо Център, бул. „Цариградско шосе“ 147, София. За първа година и за първи път в България Aniventure Comic Con ще посрещне и легендарни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics, сред които е и световно известният Scott Hanna. Билети за фестивала могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg.

За 14-а поредна година всички фенове на японската култура ще могат да станат част от великото преживяване на Aniventure Comic Con, част от събитията в календара на 30-ите Дни на японската култура в България. Фестивалът се организира от НАКАМА и Key Events с любезната подкрепата на Посолството на Япония в България. След грандиозния си успех през 2018 г. с над 25 000 посетители, тази година събитието се очертава да бъде още по-вълнуващо. Организаторите са подготвили безброй изненади за всички фенове на японската култура, независимо дали са почитатели на традиционните изкуства и култура, на лекциите и бойните демонстрации или на щандовете с цветни аниме и гейминг стоки.

Голямата изненада на фестивала ще бъде участието за първи път в България на всеизвестни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics. Едни от най-големите имена сред гостите ще са Scott Hanna, Tom Raney и Jim Calafiore, които рисуват комикси повече от 30 години. Всички посетители на фестивала ще могат да вземат участие и в специалните панели на комикс артистите, в уроците им на живо по рисуване и собствените им павилиони в Комикс залата. Феновете на Aniventure Comic Con ще могат да се срещнат с едни от най-любимите косплей звезди на всички времена и популярни актьори, участвали във филми като Harry Potter и Game of Thrones.

Почитателите на традиционната японска култура ще могат да се включат още в уъркшопи за декорация на Учива ветрило, писане на чаено хайку, кири-е, чаена церемония и най-различни бойни изкуства. Aniventure Comic Con 2019 ще разполага и със специална зона за аниме и манга, в която ще има лекции, кътове с игри и други традиционни за японската култура продукти. А в залата на Главната сцена освен косплей панелите, посетителите ще могат да се срещнат както с холивудски звезди, така и популярни актьори от български сериали. Атрактивно K-pop шоу също ще завладее сцената на Aniventure Comic Con. Посетителите ще могат да вземат участие и в различните конкурси и състезания по време на двудневния фестивал.

Повече информация за събитието може да намерите на официалния сайт: www.aniventure.net

30-ите юбилейни Дни на японската култура в България се организират от Посолството на Япония в България и с подкрепата на Клуба "Приятели на Япония в Република България – Нихон Томоно Кай".

 

 

More All About Life