Следва

Street style вдъхновения: Как ще ги стигнем нюйоркчаните?!

Chica Latina-та на Oscar de la Renta

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Креативните директори зад голямото име на Oscar de la Renta - Лаура Ким и Фернандо Гарсия, търсят вдъхновение за новата пролетно-лятна колекция именно в корените на великия дизайнер - Доминиканската република: "Наистина искахме да се потопим в латиноамериканските корени на къщата, да ги опознаем отблизо."

Разглеждайки красивите кадри, смеем да твърдим, че дуото се справя блестящо с поетата посока, а горещата дестинация се чете като референция навсякъде в богатия line-up. В предимно ваканционна стилистика, наблюдаваме съпоставка между мини и макси дължини, съответно при много късите рокли и дългите такива, подчинени на кафтан силуета. Решени в нежна розова или топла гама на оранжевото, жълтото и кафявото, материите са основно шифон, коприна и лен, а принтовете са широко застъпени. Те могат да бъдат както едри флорални такива, така и под формата на извити райета, цветни плетки и пачуърк в изобилие, като пачуъркът специално е мотив, пренесен от миналия сезон в новия, вероятно, предполагаме, поради голямата успеваемост по отношение на продажби.

Друг важен елемент от колекцията за Пролет/Лято 2020-та, е манипулацията на текстурите, отличаваща се със сложност и майсторство в изработката - така се раждат великолепните вечерни дизайни от рафия в екрю, бежово и черно; сложните бродерии като деликатно загатване по дългите рокли и специално тези, изработени от лен, повтарящи се като мотив дори и по леките летни палта.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.