Следва

Мисли бързо!

Trend Report: Purple Rain, Purple Rain...

Лилавото не е за всеки, но пък за сметка на това е достатъчно дръзко в своята естетика, че да си позволи да подчини на себе си множество от дизайнерски дефилета за новия есенно-зимен сезон.

All fashion преди 4 години


Anna Sui

Омагьосани от царствения му вид, големи имена в индустрията не се колебаят да застанат зад него като основен цветови акцент в колекциите си. Dries Van Noten, Comme des Garcons и Tom Ford са само малка част от тях, а изискващият маниер за стилизиране се състои от монохромна палитра от глава до пети за максимален визуален ефект. С не по-малко категоричен вид, но пък относително по-омекотен откъм впечатление, е тоналният начин на съчетаване, според който визията побира повече от един тон на лилавото - това може да е както силният пурпурен тон, така и още пастелното люляково, дълбокото винено, виолетовото и т.н.


Christian Wijnants

Независимо дали избраната визия идва във вечерна или ежедневна естетика, безспорно влиянието на кралската палитра е най-въздействащо, когато е употребено по много, но това съвсем не означава, че не може да се използва само като акцент във визии, подкрепени от неутралните основи на черно, бяло, сиво или кафяво, както например стрийт стайл звездите демонстрират със самото начало на модния месец, припомняме ТУК.


Comme des Garcons


Cushnie


Dries Van Noten


Kate Spade


Lanvin


Michael Kors


Missoni


Nanushka


Sally LaPointe


Sies Marjan


Tibi


Tom Ford

More All fashion