We love: Простреляната рокля на Наоми

We love: Простреляната рокля на Наоми

С която тя изгря вчера на парти в Лондон, за да бъде запомнена...

Защото дрехи като тази се помнят дълго, в това им е чара.


Fashion For Relief 2019

Иначе поводът е благотворително ревю на фондацията на Наоми Кембъл Fashion For Relief, създадена през 2005 година, с идеята да помогне на жертвите на урагана Катрина. За последните близо 15 години, дейността на организацията се е разширила неимоверно, като в този конкретен случай събраните средства ще се използват за подпомагане на деца в нужда. Друг важен проблем, на който Наоми и фондацията й определено обръщат внимание, е уличната престъпност.


Fashion For Relief 2019


Усмивки от старите ленти: 100 ретро кадъра на рожденичката НаомиFashion For Relief 2019

И тук идваме на темата - на афтърпартито след ревюто супермоделът от 90-те се появи в искрящо бяло рокля, на която зее прясно кървяща рана - идеален символ на агресията и насилието навън, слава Богу само на принт върху съвършеното тяло на госпожа Кембъл.

Темите се преплитат - модата може да е манифест на всяко социално послание - защото, по данни на британската полиция, от началото на годината, по улиците на Лондон са убити 109 души. Дори в деня на ревюто, за което говорим, близо до един от градските пазари в британската столица е открито тялото на мъж с видими следи от насилие.

Очевидно Наоми, 49, не остава равнодушна към случващото се наоколо й, социалната чувствителност при известната с опакия си характер модна звезда се изостря с напредването на годините и опита, респективно виждаме реакция. Още повече, че целият свят знае, че мадам Кембъл е особено неравнодушна към случаите на уличен вандализъм, бандитизъм и насилие, защото и самото й семейство е пострадало пряко от това. Когато е много мъничка, Наоми става свидетел на нападение над родния й дядо, случило са на улицата. Бандитите нападат мъжа с ножове. Пораствайки, Наоми открито се бори с уличната престъпност. При това е принудена да преживее още една лична драма - вече превърнала се в звезда, тя се сблъсква с убийството по най-вандалски начин на близкия си приятел и любим дизайнер Джани Версаче.


Истории от живота: Наоми The Original Supermodel


Е, нагласата и личното послание пренесени върху дрехата... ние харесваме идеята, а вие?

Анкета

Простреляната рокля на Наоми - допада ли ви, или пък не?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.