Beauty Starter: Анастасия (Beverly Hills) Соаре, американо-румънската история на успеха и Революцията на веждите

Beauty Starter: Анастасия (Beverly Hills) Соаре, американо-румънската история на успеха и Революцията на веждите

Същинска американска история за успеха -  за това как мечтите трябва да се преследват, за това, че всикчо е възможно и за това как една румънска имигрантка 20 години изгражда своята бюти империя. Вежда по вежда...


април, 2019

Анастасия Соаре (родена Bălămaci) и компанията й Anastasia Beverly Hills (ABH), която е на пазара от 1998-ма, тогава единствено като бранд, предлагащ продукти за вежди - в момента са всевластващите кралици на социалните мрежи. Според проучване в Инстаграм на WWD, компанията се доказва сред конкурентите си като тази с най-голяма медийна платформа (19,7 милиона последователи само в Инстаграм).

Соаре се мести от съседна Румъния в Лос Анджелис в началото на 90-те и започва да работи като съвсем обикновен козметичен работник. След като задачата да убеди тогавашния си работодател, че веждите имат способността да променят цялостното изражение на лицето, се оказва непосилна, Анастасия започва да си проправя сама път в тази силноконкурентна бюти индустрия. Наема салон и започва да се труди денонощно в името на това да превърне идеите и възгледите си в императив. Супермоделите, Vogue и кланът Кардашян скоро я "откриват" и brow-бизнесът й започва своя величествен подем. Анастасия гостува на Опра (Унфри), дава интервюта и изгражда една завидно стройна линия за развитието на компанията си, но абсолютният апогей на делото й се случва преди едва 4-5 години, благодарение на звездната й клиантела - включително сестрите Кардашян-Дженър, Джей Ло, Амал Клуни и Мишел Обама. Някъде през 2015-та компанията лансира и собствена грим-линия, съставена от серия течни червила, контур-китове, палитри с хайлайтъри, набързо превръщащи се във всеобщи Инстаграм фаворити.


Анастасия в интервюто си за Опра
 

А каквото е в Инстаграм, това е и в козметичната ни чантичка - огромното влияние на социалната и медийна платформа превръща всеки продукт, успял да пречупи алгоритъма й, във феномен и най-продаван на пазара. Разбира се, да "разбиеш" Интернета, както се изразяват често колегите на запад, коства хиляди усилия, напредничаво мислене и, естествено, много качествен продукт. Пред Fashionista, WWD и Harper's Bazаar през годините Анастасия Соаре обрисува фундаменталните ценности и умения в грима и в бизнеса под формата на съвети:

За трудното начало:

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.