Следва

Този тренч е мания! МАНИЯ!

Какво носи Редакцията: Шеснайсети е - и пак септември, и никак той не е обикновен!

Петнайсети е, и пак септември,
и никак той не е обикновен!

Петя Караколева

All fashion преди 4 години

В преживяването "Първи учебен ден" в живота ми съществуват два основни акцента:

Първият - в Първи клас, когато ме придумаха да захаресам училището с многочасово обикаляне по магазините за съвършено нов аутфит, с който да се представя в перфектен вид пред "новите" си съученици - нищо че бяха абсолютно същите, с които прекарах и предучилищната.

Вторият - в Осми клас; гимназия - друго си е. Отново многочасово обикаляне за нова визия, този път по мое желание - луксът някой да те разкарва наляво-надясно и да иска да ти купува дрехи, уви, както знаете се изпарява с детството. Всичко е като по конец, изцяло вдъхновено от "Клюкарката" - говорим за чорапи, ризи, карета, цветови акцент... - до момента, в който новата Класна не реши да разбие всичките ми представи, поставяйки точни изисквания за вида на класа на следващия ден - черна пола/черен панаталон, бяла риза + вратовръзка за момчетата и фишу за момичетата (с шарката на гимназията). Спомням си, че плаках близо два часа, протестирайки срещу това да бъда облечена като секретарка. Не успях да постигна никакъв пробив.


Джони Деп, Уинстън Чърчил и Жан-Пол Готие - кой още УСПЯ И БЕЗ УЧИЛИЩЕ


В следващите четири години нещата преминаваха някак си по-леко, но на петнадесетия/шестнадесетия ден на септевмри винаги по някакъв повод се сещам за тези две особености на стиловото си обучение.

Днешният ден, прекаран далеч от класната стая, пред бялата порта на Редакцията, обличам в "транссезонен" аутфит, съставящ се от сатенен панталон (с пожелание да еволюира в бъдещ копринен), чехлите BOOY със същата гигантска тока както ТУК, доста импровизирано поръчан суетшърт с надпис Berlin (подсъзнателно отново съм си мислела за немския в гимназията), бижутата, които не сваляме ни денем, ни нощем, и най-голямата ми гордост сред секънд-хенд находките - неповторимото винтидж деним яке.

Доста семплият стилов подход в този ден-необикновен заснемаме с 48-мегапикселовата камера на Huawei P30 Pro, която е, повярвайте, всичко друго, но не и обикновена!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.