Следва

Victoria's Secret казва Чао! на "ангелите": ще се рекламира с обикновени девойки

Глобализация на стила, изрусена Кендал Дженър или просто Рикардо Тиши за Burberry

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

След вече три сезона начело на Burberry, Рикардо Тиши споделя, че все повече и повече започва да се чувства на мястото си, а това безспорно се отразява в последната му колекция за старата британска къща: "Знаете ли, това е доста отговорна и изискваща работа. Когато започнах в Burberry, исках нещата да се случват бавно. Сега обаче започнах да се чувствам по-комфортно, да разбирам Лондон по различен начин. Тренчът и карето завинаги ще са икони на къщата, но обществото се променя, светът се променя и хората искат да носят различни неща, а от коя държава идват дрехите, не е от значение. Затова глобализацията на стила се превръща в тема на разговор за мен днес."

Италианецът разгръща темата в набор от много добри помощни средства като оувърсайзд копринени шалове с анималистични принтове, правени на ръка, които макар и загърнали моделите, остават да се веят след тях, както и още викторианската тематика - добре знаем, тя бе честа отправна точка за Тиши в Givenchy, но е била и в основата на Burberry от самото й създаване от Томас Бърбъри. Второто подразделение специално оказва голямо влияние, пречупено обаче през модерна призма - бялата дантела намира своя път като детайл, а не основа, по набор от красиви рокли и топове, включително и мъжки такива.

Монохромът остава единствена гледна точка като маниер на съчетаване, подобно на есенно-зимната колекция на къщата, а тоновете са бежово, сиво и каки, влизащи в многообразие от костюми - класически или в по-модерен, дори граничещ със спортната естетика, прочит: "Тейлърингът се развива много добре, особено дамският, шифонените топове също, спортните елементи и вечерното облекло, което доскоро пък не изобщо не присъстваше в колекциите."

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.