Глобализация на стила, изрусена Кендал Дженър или просто Рикардо Тиши за Burberry

Глобализация на стила, изрусена Кендал Дженър или просто Рикардо Тиши за Burberry

След вече три сезона начело на Burberry, Рикардо Тиши споделя, че все повече и повече започва да се чувства на мястото си, а това безспорно се отразява в последната му колекция за старата британска къща: "Знаете ли, това е доста отговорна и изискваща работа. Когато започнах в Burberry, исках нещата да се случват бавно. Сега обаче започнах да се чувствам по-комфортно, да разбирам Лондон по различен начин. Тренчът и карето завинаги ще са икони на къщата, но обществото се променя, светът се променя и хората искат да носят различни неща, а от коя държава идват дрехите, не е от значение. Затова глобализацията на стила се превръща в тема на разговор за мен днес."

Италианецът разгръща темата в набор от много добри помощни средства като оувърсайзд копринени шалове с анималистични принтове, правени на ръка, които макар и загърнали моделите, остават да се веят след тях, както и още викторианската тематика - добре знаем, тя бе честа отправна точка за Тиши в Givenchy, но е била и в основата на Burberry от самото й създаване от Томас Бърбъри. Второто подразделение специално оказва голямо влияние, пречупено обаче през модерна призма - бялата дантела намира своя път като детайл, а не основа, по набор от красиви рокли и топове, включително и мъжки такива.

Монохромът остава единствена гледна точка като маниер на съчетаване, подобно на есенно-зимната колекция на къщата, а тоновете са бежово, сиво и каки, влизащи в многообразие от костюми - класически или в по-модерен, дори граничещ със спортната естетика, прочит: "Тейлърингът се развива много добре, особено дамският, шифонените топове също, спортните елементи и вечерното облекло, което доскоро пък не изобщо не присъстваше в колекциите."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia