Следва

Кейт Мос, Карин Ройтфелд, Кара и други приятели на Карл Лагерфелд шият ризи в негова чест

Victoria's Secret казва Чао! на "ангелите": ще се рекламира с обикновени девойки

Компанията се ориентира към промяната след дълго и солидно нанадолнище, визираме продажбите.

All fashion преди 4 години


Барбара Палвин

Холдингът Parent L Brands Inc., собственик на бранда Victoria's Secret, излезе с изявление, че променя стратегията на развитие на подопечната марка и от този момент нататък в рекламите на луксозното бельо ще се снимат най-обикновени момичета. Инфото е на The Wall Street Journal.


Защо Карли Клос напусна Victoria's Secret?


Промените са без съмнение обусловени от страховития спад в оборотите на марката - клиентите директно определят имиджа на идеалните "ангели", облечени в бикини и сутиени именно от този американски бранд за бельо, изключително остарели. Съответно и нагласите, и очакванията са за последващи кампании с естествени, дори незабележими момичета, така че да изпъкнат колекциите, в които всяка жена да може да се разпознае, а не с топ-звезди, носещи иначе секси гащите сезон след сезон.

Очаква се Victoria's Secret да внесе разнообразие и по отношение фигурите на моделите, нещо, в което беше рязко изпреварен от SKIMS на Ким Кардашян, чиито продажби стартираха онзи ден и вляха в банковите сметки на звездата ВИЖТЕ колко! 

Припомняме, че проблемите на Victoria's Secret еволюират, като старта беше при отказа на Ед Разек, генерален, вкл. маркетинг, шеф на марката, изобщо да дискутира идеята да включи модели, които не съвпадат с изградения имидж на бранда и неговите традиции. Изявлението му дойде след провокация на конкурентна марка за бельо - припомняме ТУК!

Оттам се зашумя за елитарността, не в хубавия смисъл, на рекламните лица, твърде лъскави, твърде направени, както и за пълното пренебрежение към жените с нетрадиционни фигури от страна на Victoria's Secret.


20 години по-късно: Адриана Лима каза "чао" на крилцата


И понеже Пазарът е най-добрият диктатор, през август станахме свидетели на историческо събитие - Victoria's Secret представи пред света първия си "ангел" - трансджендър, а именно бразилската актриса и модел Валентина Сампайо. Мигновено след това стана известно, че генералният директор на марката, отговарящ и за ревютата на Victoria's Secret - Eд Разек, основна фигура в опита за отстояване на физиономията на американската компания, напуска.


Валентина Сампайо

Припомняме, че още в края на ноември миналата година стана ясно, че Разек абсолютно не одобрява "масовизацията", включването на обикновени момичета и транссексуални модели в комуникацията, защото, цитираме, "не отговарят на фантазиите, които продава марката".

Остава да следим дали от мъка да остане на пазара по начина, по който седят и останалите в конкурентния бранш, Victoria's Secret ще загуби изцяло "образ и подобие", или все пак ще намери начин да остане, дори и с цената на снижени приходи, но пък марка "един път"?

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.