Следва

Sofia Street Style: Емилия

Кейт Мос, Карин Ройтфелд, Кара и други приятели на Карл Лагерфелд шият ризи в негова чест

Всеки от моделите ще е в тираж 77 бройки, и всеки ще струва точно 777 евро.

All fashion преди 4 години

Приятели и музи на Карл Лагерфелд пуснаха благотворителна колекция "Посветена на Карл: бялата риза". Легендарният дизайнер почина през февруари 2019 година, като, припомняме, беше една от най-силните фигури в модния бранш, творчески директор на Chanel и Fendi, както и основател на собствения си бранд Karl Lagerfeld.

Свои интерпретации на бялата риза, етикирана с Hilditch & Key, и знакова за гардероба на дизайнера, представят Даян Крюгер, Кейт Мос, Себастиян Жондо, Томи Хилфигер, Карин Ройтфелд, Такаши Мураками и Кара Делевин.

Седемте варианта на ризите ще се появят в продажба на 26 септември на сайтовете Karl.com и Farfetch.com. Всяка дреха ще има едва 77 копия на себе си, всяко по 777 евро.

Седмицата е любимото число на Маестрото, заиграването с цифрата не е случайно. Всички събрани средства ще се предоставят на Фондация Sauver la Vie, ангажирана с медицински тестове.


"Тялото ви трябва да бъде безупречно...": Карл Лагерфелд кaза


Припомняме, че от тази година LVMH въведе специална премия на името на Карл Лагерфелд за млади дизайнери. Специалният приз бе връчен в началото на септември на основателя на марката Hed Mayner - Хеду Майнер.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.