Следва

Предприемчива млада дама от Флорида заработва по сто хиляди долара годишно от снимки на езика си

Наесен с песен. Бриджит Макрон се завръща към учителската професия

Първата дама на Франция ще преподава в училище за възрастни

Celebrities преди 4 години

66-годишната Бриджит Макрон, неотдавна отказала се от професията на учител в полза политическата кариера на съпруга си, се завръща към корените - Deustche Welle съобщава, че френската Първа дама отново ще преподава! Новината Бриджит споделя на откриването на образователен център за възрастни хора в един от най-бедните парижки квартали - Клиши-су-Боа.

Мадам Макрон признава, че се усеща доста нервна преди новото начало, защото, както сама отбелязва, училището е за хора на възраст от 25 до 48 години, които не са "доучили", когато е било време, а сега искат да работят, и това прави мисията й особено важна.


Прекалена ли е Бриджит Макрон?


За откриването на образователния център Бриджит избира кежуъл парижански шик - черни джинси, бяло поло, тъмен блейзер, съвсем невисоки затворени обувки. Бриджит е във видимо добро и дори леко приповдигнато настроение, досущ като ученичка на първия си учебен ден. Съпругата на Еманюел Макрон, който съвсем наското, съвместно с LVMH, силно развълнува модния свят с еко-модния си пакт, с охота разказва на журналистите за новото си-старо начинание и своеобразната инициатива, на която дава старт.


Илиян Илиев за Бриджит Макрон (любимката му сред първите дами): "Изключително ми е интересна. Изглежда като жена с много история и ми се струва много мила и приятна. Дрехите, които носи, много й отиват, изглежда сякаш винаги ги е носила по този начин - не са като нещо поставено, защото е Първа дама. Смятам, че стилът не е равен на мода, а е нещо индивидуално. Тя пречупва изискванията и етикета, с които е натоварена всяка съпруга на президент, през собствената си призма."


Известно става още, че Макрон е взела активно участие в изграждането и създаването на въпросното учебно заведение, както и в планирането на учебната програма. Заложеното й уастие в нея е веднъж месечно, като по време на своите занятия Първата дама ще разговаря с учениците си за литература и култура.

Припомняме, че френското първо семейство се запознава именно в час по литература - 15-годишният Еманюел бил сред учениците на Бриджит.

More Celebrities