Саундтракът на

Саундтракът на "Чернобил" с първа награда EMMY!

Композиторката Hildur Guðnadóttir получи първата си награда EMMY за саундтрака на хитовия сериал на НВО "Чернобил".


Хилдур Гуднадотир

Албумът е наличен във формат на стандартно CD ТУК.

През последните месеци Хилдур Гуднадотир (Hildur Guðnadóttir) е сред най-популярните и често споменавани имена в света на филмовата и музикалната индустрия. Освен талантлива композиторка, певица и челист, тя е и автор на музиката към нашумелия сериал на HBO - Chernobyl. Албумът излезе само преди месец и вече е спряган за един от най-успешните музикални саундтрак продукти на годината.


Назаем взехме: Валери Легасов - човекът, който спаси света от Чернобил


Изданието излиза у нас от Анимато Мюзик/Universal Music Group и е налично във формат на стандартно CD в онлайн магазин MusicMall.bg ТУК.

Преди броени дни, за музиката към Chernobyl, Хилдур Гуднадотир получава първата си награда EMMY за "Изключителна музикална композиция към сериал или филм". Номинирани в същата категория са още David Arnold ("Добри поличби"), T Bone Burnett ("Истински детектив"), Kris Bowers ("Когато ни видят") и Edward Shearmur ("Бягство по учебник"). Церемонията се проведе в Microsoft Theater в Лос Анджелис.


Travel Guide: Правят туристически маршрути по Чернобил на HBO


Гуднадотир коментира своя успех така: "Проследяването на реакциите на зрителите към сериала на HBO – Chernobyl беше невероятно преживяване. Продукцията разглежда бедствието с респект и реализъм и упорито работих по това да създам музика, която да импонира на посланието на всяка една сцена и да засилва въздействието й. Исках зрителите да изпитат чувството, което биха изпитали, ако бяха на мястото на случващото се, и да разказват историята на страха, загубата и човешката грешка."


Emmys 2019: Пълният списък с номинации + какво е видял червеният килим през годините


Напрегнатата и зловеща, музика на Гуднадотир изиграва ключова роля в завладяващите, клаустрофобични и драматични събития в документалната поредица Chernobyl. Преди старта на снимките на сериала, живеещата и творяща в Берлин композиторка, облечена в предпазен костюм, прекава цял един ден на мястото на събитията, за да усети атмосферата и енергията, с които е пропито то.


Хилдур Гуднадотир е от исландски произход, челистка, изпълнителка и създателка на музиката към редица филми, сред които предстоящият Joker (2019), Sicario: Day of the Soldado (2018), Strong Island (2017) и Mary Magdalene (2018). Hildur е излизала на сцена и е записвала заедно с Múm, Ryuichi Sakamoto, The Knife, Fever Ray и Jóhann Jóhannsson.

По време на музикалната си кариера Хилдур Гуднадотир е издала 4 високооценени от критиците солови албуми: Mount A (2006), Without Sinking (2009), Leyfðu Ljósinu (2012) и Saman (2014).


TRACKLIST
1. Hildur Guðnadóttir - The Door - 02:43
2. Hildur Guðnadóttir - Bridge Of Death - 04:44

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.