Следва

Витамин С, Светият Граал в състава на козметичните продукти, но защо?

What? Сапун за вежди!

И такова има, да видим сега какво ще правим с още една козметична джаджа наоколо ни.

Beauty News преди 4 години

Сапунът за вежди е чисто ново нещо, с което ни приканват да постигнем най-добрата рамка на очите си. Не се дърпаме, обожаваме красиви и добре сресани, и поддържани, и секси вежди.Така че, едно стимулиращо ДА! и четем:

Нещата тръгват от Инстаграм, първо като идея, после като подкрепа и от специалистите визажисти. Вероятно ще прозвучи еретично, но въпросният продукт няма нищо общо с измиването - всъщност се ползва за силна фиксация. "Сапунчето" в металната кутийка навява страховито на соц. Но, ето какво съдържа - глицеринов разтопен сапун, наречен Brow Soap. Не се мием с него, не служи за това - само фиксираме. Създаден с тази цел, той я постига брилянтно - фиксира трайно, стабилно и ненатрапчиво, идеално разделяйки косъмчетата. Ако нямаме изобретението под ръка, постигаме идентичен резултат като смесим по малко от гела за вежди с туша за мигли. Такова е и действието на "сапуна" според пробвали го.


Beauty Starter: Анастасия (Beverly Hills) Соаре, американо-румънската история на успеха и Революцията на веждите


Първоначално идеята да се създаде специален продукт за вежди на основата на глицеринов сапун идва на West Barn Co. Сега в мрежата има множество аналози, но първото хрумване се ражда в главите, и съответно внедрява, от майката и дъщерята Дона и Ким. Семейното предприятие се създава в английски град Дърам с основна цел - производство на етична козметика.

През 2016 година Ким работи като визажист. На сесия, фотографът я моли да направи веждите на модела по-масивни и гъсти с помощта на грима. Ким е наясно със страхотния трик на холивудските професионалисти - да използват сапун вместо обичайните средства, но в онзи момент не се решава да нанесе сапун за ръце директно върху лицето на модела. След случая, двете с майка й се заемат с разработката на продукт, който да изпълнява търсената функция и да стои адекватно сред останалия грим. През 2018 година бизнесът вече е тръгнал нагоре - през декември в компанията работят 11 души.

Сапунът за вежди струва 19 британски лири. Препоръчително е към основния продукт да се добави комплект четчици, екологично изработен от бамбук. Ще ни струват допълнително 3.50 паунда, но си струва. Цял комплект намиране "на една поръчка от Beauty Bay" разстояние, струващ 28,50лв., ТУК.

More Beauty News