Следва

Victoria Beckham Beauty НАЙ-СЕТНЕ!

Витамин С, Светият Граал в състава на козметичните продукти, но защо?

#заредиСvitaminC: Запознаваме се с многото предимства на този колкото мощен, толкова и чудодеен ингредиент, който откриваме в лицето на познатия Витамин С.

Face преди 4 години


Серумите със съдържание на Витамин С са легендарни и то неслучайно - реално работят. Неравен тен, бръчици, белези, цялостнен недобър вид на кожата - Витамин С, респективно продуктите, в които се съдържа, вече има готово решение за всеки проблем, който може да бъде назован. Как обаче точно се случва магията? Наистина ли всички лаври обира същият този мощен антиоксидант, който пием със сутрешния фреш? Само?



Бидейки наясно с интереса, който предизвиква тази съставка у самите нас, се заряваме по-надълбоко в чудесата на Витамина, за който всички говорят; консултираме се с експерти, за да ни докажат черно на бяло какво действително прави Витамин С толкова търсен, както и най-добрите начини да се възползваме от качествата му:

First things First, какво представлява Витамин С?
Доколкото касае кожата, Витамин С е "мощен антиоксидант, който бори вредните радикали", ще обясни който и дерматолог да попитате. "Благодарение на антиоксидантните си функции, витаминът помага на естествения регенеративен процес на организма, което от своя страна въздейства по посока ускоряването на клетъчния обмен." Иначе е познат като аскорбинова киселина – от името на заболяването скорбут, което се причинява от дефицита му; също е есенциален хранителен елемент за организма. За съжаление обаче, не можем да го произвеждаме сами, а си го набавяме от плодове като портокали, лимони, ягоди, киви, които са най-богатият и познат ни естествен източник.

Тъй че, по същия начин, по който обогатяваме тялото и организма си, като го приемаме под формата на храна, обогатяваме и подпомагаме състоянието на кожата си, неутрализирайки дневните агресори като така вредните UV лъчи и щетите от замърсената околна среда. Тази свободна от радикали сила е много повече от просто важно помощно средство в превантивната анти-ейджинг борба, тя е единственият начин да я спечелим веднъж и завинаги!

Как Витамин С повлиява отличното състояние на кожата?
Впечатляващо, витаминозните защитни функции не се ограничават единствено с антиоксидантния си статус. CV-то на мощната съставка е натоварено с още доста качества, правещи присъствието й в грижата ни за кожата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Едно, притежава висока киселинност: "нанесен локално, продуктът с концентрирано съдържание на Витамин С, принуджава кожата да се "самозаздрави", ускорявайки производството на колаген и еластин". (бел.ред. Колагенът и еластинът пазят кожата гладка и стегната, затова, ускорявайки производството им, витаминът индиректно предпазва от появата на нежеланите белези на стареене;)

Две, съдържа свойството да потиска производството на меланин (бел.ред. отговорен за обезцветяването или обратното, "петносването", на кожата - хиперпигментациятя, която разискваме по-подробно ТУК, тоест;), което автоматично означава, че антиоксидантът стопира оформянето им още в зародиш, непозволявайки им въобще да се образуват.

Как да го добавим в ежедневните си ритуали-грижа за кожата?
Ключовият елемент в уравнението не е под какава форма вкарваме витамина в режима си, а формата на самия витамин, който бива нанесен. Защото не сме химици, най-лесно е просто да се оглеждаме за термина "аскорбинова киселина" в съдържанието на използваните продукти. Това е най-стабилната и ефективна форма, в която можем да открием Витамин С-то в козметичните продукти.

Как го правим ние?
Четири думи - HYALURON-FILLER Vitamin C Booster. Разискваната тема всъщност се породи от този продукт, разработен в лабораториите и традициите на експерта в медицинската грижа за кожата Eucerin®. Крем-буустерът, изпратен както подобава за тест, остави силен отпечатък в бюти ритуалите на не една редакторка, откъдето дойдоха и многото питанки около мистерията на основната му съставка - Витамин С. Проучването ни също доказа като най-ползотворна продуктова формула (специално за Витамин С) серумите. (бел.ред. тонеририте просто не се повлияват толкова добре;) Неслучйно и избраната формула за Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster е именно серумната. Тук обаче ефектът на Витамин С е съчетан с още активни съставки (в тази комбинация се крие и тайната на суперефективността му) - 10-процентовото съдържание на чист Vitamin C на прах се комбинира с лека емулсия от хиалуронова киселина (супер благотворна!) и Ликохалкон А.

Как действа?
Продуктът предлага ползи от първа необходимост: защитава от вредните външни въздействия и изглажда бръчиците отвътре; в резултат кожата изглежда освежена и сияйна едва седем дни след употреба, като ефектът е с удължено действие.

За кого е предназначен продуктът?
Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster е подходящ за всеки вид грижа за кожата, особено ако целите тя да придобие стегнат вид и да изгладите бръчките. Препоръчва се като един от първите продукти, с които да започнете превантивната анти-ейдж грижа за кожата. Vitamin C Booster-ът допълва отлично серията продукти Eucerin® Hyaluron-Filler, така че, онези от вас, които ползват продукти с хиалуронова киселина, спокойно могат да добавят Vitamin C Booster към своята рутина.

Съдържанието на хиалуронова киселина в кожата започва да спада още във възрастта между 20 и 30 години и процесите на регенерация се забавят. В този контекст, Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster е подходящ продукт, ако искате да започнете анти-ейдж грижа за кожата навреме.

Кога и как се използваме?
Серумът, като всеки друг, може да се използва сутрин и/или вечер. Нанася се ежедневно върху добре почистена кожа, преди да бъде нанесен хидратиращ продукт. Леката му текстура позволява да се абсорбира бързо, така че, ако го използвате като част от дневната грижа, винаги нанасяйте първо бустера, след това - хидратант и слънцезащита. Продуктът действа и като отлична основа за грим.

Подходящ ли е за чувствителна кожа?
Дерматологично доказано е, че Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster се ползва с висока поносимост от всички типове кожа, в това число и чувствителната. Аскорбиновата киселина обаче може да повиши чувствителността на кожата, например спрямо слънцето. В противовес на това, Ликохалкон А има и противовъзпалителни свойства и помага да се успокои раздразнението. Специалистите препоръчват, по време на използване на продукта, както и седмица след това, да се нанасят слънцезащитни продукти.

Особености?
Има, да. Трудно разгадахме точния начин на работа на опаковката, затова се наложи да помолим за "шифър". Ето го:


Горната част на шишенцето съдържа чистия Vitamin C на прах, който се освобождава в серума с натискане на бутон; водоразтворимият прах и емулсията в опаковката се смесват на момента в серум с ефикасен Vitamin C. Това е важно, защото при досег с кислорода във въздуха, с времето, Vitamin C естествено губи своята ефикасност. Той се окислява и става оранжев на цвят. Поради тази причина, смесеният при първата употреба продукт, е най-добре да се използва в рамките на до 21 дни от активацията на Vitamin C във формулата.

#заредиСvitaminC #EucerinbgAntiAge #грижазакожата


Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster е достъпен на eucerin.bg, както и в по-добрите аптеки в страната. Серумът идва в две разфасовки - единична (за 7 до 10 дни) на препоръчителна цена от 24,98лв. и тройна (за 24 до 30 дни) на цена от 62,28лв.

More Face